TRADICIONALNI 13-i SUSRET IPA SEKCIJA HRVATSKE I SLOVENIJE!

 IPA Sekcija Slovenije bila je domaćinom sretnog 13-og susreta upravnih odbora IPA Sekcija Hrvatske i Slovenije. Tradicionalni i istinski prijateljski susret članova upravnih odbora dviju sekcija uz nazočnost članova obitelji, održan je na području Lendave.

 

MEĐUSOBNA SURADNJA!
Službeni dio susreta održan je na temu raščlambe dosadašnje suradnje i planova za budućnost. Predsjednici obiju sekcija izložili su i informirali o modalitetima i rezultatima suradnje tijela sekcija i članica sekcija na manifestacijama IPA u organizaciji klubova obje sekcije ali i one na međunarodnoj razini. Posebno je bilo riječi o nastupima izaslanstava IPA HR i IPA SLO na strukovnim konferencijama IPA Mediterana, Srednje i Istočne Europe i Balkansko Jadranskoj konferenciji na kojima  obje sekcije već tradicionalno i dugi niz godina sudjeluju i daju svoj doprinos.

Dobar dio rasprave na sjednici je pripao netom završenom 64-om kongresu IPA  u Dubrovniku gdje je izabrano novo vodstvo IPA za naredne 4 godine. Sa ovog zajedničkog susreta upućeni su pozdravi novom vodstvu IPA i informacija o ovom dugogodišnjem susretu dviju sekcija kao jedinstvenom obliku suradnje u svijetu  u okvirima IPA i izražena je potpora i želja da novoizabrano vodstvo IPA dade maksimum na prosperitetu naše organizacije.

KULTURNO ZABAVNI I IZLETNIČKI PROGRAM, SAVRŠENI!
Organizator susreta, IPA Sekcija Slovenija uz predsjednika lokalnog IPA kluba, Manfreda, organizirao je posjet tropskom vrtu, najvećem u Europi za uzgoj u orhideja a potom u obiteljskom gospodarstvu zvanom „Čokoladarnica“ gdje su se svi sudionici vrhunski okrijepili.

ZAJEDNIČKA  VEČERA!
Zajedničkoj večeri priključio se i direktor  Policijske uprave Murska Sobota g. Ivančić. Uoči Martinje na meniju uz domaće vino i domaće delicije sudionici su uživali u gastronomskim specijalitetima. Razmijenjeni su prigodni pokloni na spomen ovog susreta. Predsjednici obiju sekcija i direktor policije, pozdravili su prisutne uz izraženu nadu u dugovječnost i korisnost ovakvih susreta. Zaključak je da se susret nastavlja i u narednoj godini na području Hrvatske u 2020. godini.

Repertoar glazbene izvedbe prilagođen susretu, Slovenskih i Hrvatskih melodija zadržao je sudionike daleko u noć u veseloj atmosferi.

SERVO  PER AMIKECO!

S.V.