NAJAVA KONFERENCIJE “SIGURNOST POVIJESNIH GRADOVA” – IPA SPLITSKO-DALMATINSKA

Svjesni društvene koristi brige o sigurnosti zajednice, Regionalni klub International Police Association  Split i Policijska uprava splitsko dalmatinska, organiziraju  petu po redu tematsku konferenciju „Sigurnost povijesnih gradova“, u hotelu Salona Palace u Solinu, 20. i 21. listopada 2022.

Uz organizatore iz redova IPA Split i Policijske uprave splitsko dalmatinske, sada već tradicionalnu konferenciju, osmišljenu kao okupljanje praktičara prevencije neprihvatljivih ponašanja u gradovima i lokalnoj zajednici, i ove godine organizacijski podupiru  Hrvatska udruga povijesnih gradova, Sveučilišni odjel za forenzičke znanosti Sveučilišta u Splitu i Turistička zajednica Splitsko dalmatinske županije.

Iz dosadašnjih izlaganja predavača na ovoj konferenciji od 2017. godine,  dobili smo priliku spoznati koliko je značajan interdisciplinarni pristup temi sigurnosti lokalne zajednice, naučili ponešto o različitim pristupima organizaciji i koordinaciji u specifičnom okruženju spoja tradicije i modernoga pristupa promišljanju o sigurnosti zajednice.

Partnerstvo za sigurniju svakodnevicu – sinergija građana, udruga, lokalne uprave i institucija na lokalnoj razini, u ostvarenju sigurnosti kao ključne odrednice ocjene kvalitete životnog okruženja i ove je godine središnja tema našeg skupa.

Na temelju odjeka ovog strukovnog okupljanja, konferencija je uvrštena na listu događanja koje proračunski podupiru Splitsko dalmatinska županija, gradovi Split i Solin, općina Klis.

Temeljeno na dosadašnjem iskustvu i interesu, očekivan je i potvrđen doprinos te sudjelovanje predstavnika gradova i općina, stručnjaka sigurnosti, turističkih djelatnika, znanstvenika iz polja povijesti, arheologije, forenzike, marketinških stručnjaka i svih onih koji organizirano sudjeluju u svakodnevici naselja, općine ili grada.

Konferencija je zamišljena i kao prilika za uspostavu novih, funkcionalnih veza praktičara koje će pomoći razmjeni dobre prakse, unaprijeđenu znanja i vještina u specifičnom okruženju svake lokalne zajednice.

Uprava hotela Salona Palace, lokacijom i interijerom idealnim objektom za ovo specifično događanje,  interes za organizaciju i promociju konferencije istaknula je formiranjem posebne cijene noćenja sa doručkom  19. – 23. listopada 2022, potičući goste konferencije na produženi boravak u Solinu i Splitsko dalmatinskoj županiji.

Središnje događanje uz predavače iz Francuske, Njemačke, Izraela i Hrvatske planira se za 20. listopada 2022. ( četvrtak ) u vremenu od 9:30 do 15:30 sati.

Isti dan, od 20:00 sati planirana je svečana večera za sudionike konferencije u dvorani hotela.

Drugi dan konferencije planira se niz zanimljivih predavanja praktičara prevencije iz Hrvatske.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 700 kuna – uplata na račun IPA RK Split, IBAN HR9824070001100612960 (OTP Banka), BIC: OTPVHR2X

U kotizaciji je uključeno sudjelovanje na konferenciji po programu, osvježenja u pauzama, hotelski ručak oba dana konferencije, svečana večera i konferencijski materijali.

Svi sudionici konferencije sami snose troškove puta i smještaja.

Radni jezik konferencije – Hrvatski ili Engleski

Prijave sudionika na ipa.split@gmail.com do 17. listopada 2022.

Zahvaljujemo na interesu koji ste iskazali za temu lokalne sigurnosti i pozivamo Vas da sudjelujete te da  suradnicima koji Vam pomažu u kreiranju sigurnog okruženja, omogućite sudjelovanje na konferenciji.

Na konferenciji su do sada kao predavači sudjelovali gosti iz Francuske, Njemačke, Turske, Španjolske, Izraela, Portugala, Rumunjske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država,  Slovenije i Hrvatske.

Smještaj u hotelu Salona Palace  ( www.salonapalace.com )potrebno je na vrijeme ( što ranije, povezano sa kapacitetima i interesom) rezervirati i prilikom rezervacije se pozvati na uvjete konferencije i konferencijsku cijenu koja iznosi, 540 kuna za jednokrevetnu sobu (noćenje/doručak) ili 620 kuna za dvokrevetnu sobu (noćenje/doručak).

KLJUČNE INFORMACIJE

Vrijeme održavanja 20.-21. listopada 2022.

Mjesto održavanja: Solin, hotel „Salona Palace“

Kotizacija za sudjelovanje 700 kuna  – uplata na račun IPA RK Split, IBAN HR9824070001100612960 (OTP Banka), BIC: OTPVHR2X (sudjelovanje na konferenciji po programu, osvježenja u pauzama, hotelski ručak oba dana konferencije, svečana večera i konferencijski materijali)

Svi sudionici konferencije sami snose troškove puta i smještaja.

Informacija o smještaju www.salonapalace.com / kontakt: katunaric.ana@salonapalace.com

Više o konferenciji www.shcconference.com  i  www.ipa-split.hr

Prijave sudionika na ipa.split@gmail.com do 17. listopada 2022.