IPA KOPENHAGEN I IPA AUSTRALIJA U POSJETI DUBROVNIKU

U vremenu od 2. do 9. listopada 2018. u Dubrovniku je boravila grupa od 8 članova IPA Kopenhagen, svi umirovljeni policijski službenici, predvođeni g. Torbenom Andersenom, dugogodišnjim članom IPA Danske.

 

Nakon što se grupa smjestila u hotel Splendid u uvali Lapad, i prvi dan provela u razgledanju stare gradske jezgre Dubrovnika sa tajnikom RK IPA Dubrovnik Vlahom Lujom, sljedeća dva dana su proveli na cjelodnevnim izletima u Mostar i Bokotorski zaljev gdje su se susreli i s članovima IPA Sekcije Crne Gore – Regije Jug.

 Na izlet na otok Korčulu pridržio se predsjednik IPA Sekcije Australije, Geoff Rodda sa suputnikom, gdje je nakon panoramske vožnje preko poluotoka Pelješca bilo organizirano razgledanje starog grada Korčule i priređen zajednički ručak. Na povratku naši prijatelji iz Danske i Australije imali su priliku kušati poznata vina s poluotoka Pelješca te kamenice iz Malostonskog zaljeva.

 Nakon odlaska članova IPA Kopenhagena, predsjednik IPA Sekcije Australije sa suputnikom nastavio je putovanje kroz Hrvatsku sve do Zagreba, gdje je predsjednik RK IPA Zagreb, Darko Minković zajedno s drugih članovima kluba bio domaćin zajedničkom druženju na kojem u su bili članovi IPA Makedonije i IPA Srbije. Priređena je večera protekla u atmosferi IPA prijateljstva, u dobroj hrani, piću i veselju, a na kraju večere, razmjenjeni su pokloni u znak međusobne zahvalnosti za širenje najvažnije vrijednosti međunarodnog policijskog udruženja IPA – PRIJATELJSTVO!

 

Za uspješnu realizaciju ovoga događaja posebno se zahvaljujemo Županijskoj lučkoj upravi Korčula, BWA Yachting i turističkoj agenciji Globtour Dubrovnik.

 

RK IPA Dubrovnik

 

SERVO PER AMIKECO!