IPA BRODSKO-POSAVSKA U POSJETI MAKEDONIJI

Dana 20. lipnja 2018. godine u večernjim satima članovi  regionalnog kluba IPA brodsko-posavske uz veselu družinu KUD „Podvinje“ uputili su se na vrlo dugačko putovanje u Makedoniju kako bi posjetili Ohrid i jedno od najljepših jezera na svijetu, Ohridsko jezero. Put je bio dug, ali uz pjesmu i veselo društvo pjevača iz KUD „Podvinje“ noć je brzo prošla i sretno smo stigli na naše odredište. Dočekalo nas je prekrasno vrijeme i nije nam trebalo mnogo da se prepustimo svim čarima prekrasnog grada i još ljepšeg jezera.

Dočekao nas je kolega iz IPA Ohrid, predsjednik kluba Stefan Dimovski koji nam se u potpunosti stavio na raspolaganje, te uz njegovu pomoć obišli smo gotovo sve znamenitosti Ohrida, posjetili radionicu u kojoj se izrađuju Ohridski biseri, te u noćnoj vožnji brodom obišli taj prekrasni gradić i uživali u njegovim ljepotama.

Kao i uvijek, koliko god dana odvojiš za odmor i druženje, nije dovoljno i u rano jutro petog dana krenuli smo u ugodnom autobusu put Skoplja, gdje su nas dočekale kolege iz IPA Skoplje koji su nam organizirali srdačnu dobrodošlicu i u vrlo kratkom vremenu pomogli da obiđemo najuže i najljepše dijelove njihovog grada.

Premda smo u autobusu proveli gotovo 20 sati raspoloženje je bilo odlično i uz pjesmu i šale  naši pažljivi i odlični vozači Matej i Branko  iz „Slavonija Bus „  u vrlo ugodnoj vožnji vratili su nas u ranim jutarnjim satima 26. lipnja u naš Slavonski Brod.

Svima koji nisu posjetili ove krajeve savjetujemo da to učine i da se sigurno neće pokajati jer mi nosimo predivna iskustva i rado bi se ponovno vratili!!!                                                                                                      

SERVO PER AMIKECO!

M.B.