PRIPREME ZA VELEBITSKO HODOČAŠĆE!

U tijeku su pripreme za osmo Velebitsko Hodočašće Majci Božijoj od Krasna. Nakon utvrđenog programa ovog tradicionalnog hodočašća kada će hodočasnici obići sva mjesta stradavanja pripadnika Hrvatskih redarstvenih snaga u Domovinskom ratu, posebno pripadnika specijalnih postrojbi, održana je tiskovna konferencija u INFO centru na Korzu u Rijeci.

Javnost je upoznata sa detaljima ovog hodočašća i njegovom značenju na uspomenu i sjećanje na poginule specijalce i branitelje na Velebitu u Domovinskom ratu. Organizatori su već po osmi put Udruga Specijalne Policije iz Domovinskog Rata „AJKULA“, partner IPA Hrvatska Sekcija i Planinarsko društvo „COPALJ“.

Voditelj hodočašća ove godine bit će Nenad Krasni, veteran SJP Ajkula koji je mjesecima kroz dugih 5 ratnih godina u svojstvu pripadnika ove postrojbe obnašao najsloženije borbene zadaće na Velebitu.

Hodočasnici će 08.08.2018. godine krenuti iz Crkve Svetog Franje na južnoj strani Velebita nakon svete mise a potom 220 km dugim putem vrletima Velebita na dan Velike Golspe 15.08.2018. godine prinijeti svijeću zahvale na oltar svetišta u Krasnom.

Hodočasnike će ispratiti, dati potporu tijekom hodočašća i dočekati, predstavnici organizatora, potom IPA Ličko Senjska, IPA Primorsko Goranska, istoimene Polikcijske Uprave i drugi uzvanici.

Hodočašće ove godine dobiva nove sadržaje uz potporu Ministarstva Branitelja, Nacionalnog parka Velebit i samog svetišta Majke Božije u Krasnom.

M.V.