V. MEĐUNARODNI KUGLAČKI KUP U SLAVONSKOM BRODU

Regionalni klub IPA brodsko-posavska dana 8.6.2019. godine organizirao je 5. Međunarodni kuglački kup. Pored ekipa domaćina na turniru su sudjelovale ekipe iz nama susjedne Bosne i Hercegovine (  Banja Luka; Brčko ),  te ekipe Regionalnih klubova IPA Karlovac, IPA Split, IPA Vukovar, Policijskog kuglačkog kluba Halo 192, ekipe „Legendi“ iz Slavonskog Broda, te ekipe ŠUG Nova Gradiška ( športska udruga gluhih ).

Na samoj kuglani za goste je upriličen srdačan doček uz piće dobrodošlice i bogati slavonski stol. U opuštenoj atmosferi prepričavali su se dojmovi i rezultati prošlogodišnjeg natjecanja. Vrijeme je brzo prolazilo i prema protokolu slijedio je službeni dio – otvaranje turnira. Po intoniranju himne RH i himne IPA, riječima dobrodošlice obratio se predsjednik kluba  Ivica Đaković, a čast da, otvori igre, pripala je načelniku Policijske uprave brodsko-posavske Antunu Valić.

Unatoč toga što već petu godinu ovo natjecanje zamišljamo kao jedno opušteno druženje, iz samog početka bacanja mogli smo zaključiti da će se do samog kraja voditi bespoštedna borba za svaki čunj. Na žalost termin natjecanja se podudarao s terminom sindikalnih igara NSD MUP-a RH pa nam naši dragi prijatelji iz Osijeka i Like nisu mogli uveličati ovaj događaj.

Borba za najviši plasman vodila se gotovo do zadnje kugle i u konkurenciji devet muških i dvije ženske ekipe ( bacalo se četiri puta po 30 hitaca ) plasman je slijedeći:

 • ŽENE – pojedinačno
 1. Dalija Šljivarić ( IPA brodsko-posavska )          – 497 čunjeva
 2. Gordana Ferić ( IPA brodsko-posavska )         – 488 čunjeva         
 3.  Marina Kohajda ( ŠUG Nova Gradiška )         – 482 čunja
 • MUŠKARCI – pojedinačno
 1. Božidar Krajačić ( IPA brodsko-posavska )      – 577 čunjeva
 2. Ante Holjevac     ( IPA Karlovac )                    – 576 čunjeva
 3. Milan Šušnjara   ( IPA Split )                           – 534 čunja                                
 • MUŠKARCI – ekipno
 1. IPA BRODSKO-POSAVSKA                                    – 2116 čunjeva
 2. IPA SPLIT                                                                   – 2034 čunja
 3. PKK „HALO 192“  SLAVONSKI BROD                    – 2021 čunj
 4. IPA BANJA LUKA                                                     – 2016 čunjeva
 5. IPA KARLOVAC                                                        – 2011 čunjeva
 6. LEGENDE                                                                 – 1972 čunja
 7. ŠUG NOVA GRADIŠKA                                           – 1955 čunjeva
 8. IPA VUKOVAR                                                          – 1834 čunja
 9. IPA BRČKO                                                               – 1689 čunjeva

Najuspješnijim ekipama i pojedincima uručene su medalje i pehari, a svim sudionicima prigodne zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju.

Nakon zanimljivog kuglanja svi skupa smo jedva dočekali da se okupimo u predivnom prostoru izletišta hotela „Savus“, gdje nas je dočekao srdačan domaćin i raspjevani slavonski tamburaši. Slavilo se dugo u noć, poraženih nije bilo, a sklopljena su nova prijateljstva među klubovima i jedva čekamo da našim dragim gostima uzvratimo posjet . Iskreno se nadamo da će naš 6. Kuglački kup prepoznati i klubovi koji nisu učestvovali ove godine i da će svakako svojom nazočnošću uveličati slijedeći susret 2020. godine, a naš klub im sa sigurnošću tvrdi da nećete pogriješiti.

M.B.