IZLET U AKVATORIJ OTOKA KRKA

Kako  i proteklih tako  i ove godine po 19. put IPA Regionalni klub Karlovac za svoje članstvo izorganizirao je jednodnevni izlet na područje otoka Krka. Desetak dana prije polaska lista putnika bila je zaključena i autobus popunjen do krajnjih granica.IPA članstvo uvjerilo se u proteklih 18. godina da su jednodnevni izleti brodom u akvatorij nekog od otoka nešto što se ne propušta ako je ikako moguće.

   Naš stalni prijevoznik  i član IPA-e Zdravko iz Dobra prijevoza osigurao nam je udoban autobus i za dva sata ugodne vožnje evo nas u mjestu Krk.Vožnja je bila ispunjena malim ispitom znanja o povijesti destinacije na koju se išlo.Svaki točan odgovor, a prednost su imali najmladji putnici donosio je nagradu u vidu Ipa privjeska,nalijepnice,kape i sl.pa su naši mladi putnici iz autobusa izašli okićeni znakovljem IPA-e,a što je dokaz da su dobro poznavali zemljopis i povijest otoka Krka.

 

 

 

Brod Otac Roko i ugodna plovidba prema Staroj Baškoj.Kupanje u prekrasnoj uvali kojoj je prići moguće jedino s morske strane.Ručak na kom bi pozavidjeli i neki karlovački restorani iako je spremljen u skučenim uvjetima brodske kuhinje bio je raznolik i hvaljen od svih.Otok Plavnik i kolonije bjeloglavih supova bili su nešto što je vjerojatno većina prvi   put vidjela .Graciozan let i slijetanje na litice Plavnika oduševljavali su sve prisutne.Na brodu je vladala tišina jer se plovilo uz zaštićeni dio i nije valjalo uznemiravati ove zaštićene ptičje vrste.

Na drugoj strani uz hrid Kormat i glasne galebove kolonija kojih je ovdje valjda bezbrojna zabavili smo se hraneći ptice inćunima koje nam je kapetan Alen stavio na raspolaganje.Pola gajbe inćuna i nije bila bog zna koja količina za ove nezasitne stanovnike Kormata.

Kupanje ,plovidba, ulazak u morsku špilju  u pukotini otoka Plavnika ostati će siguran sam u sjećanjima svih onih koji su odlučili proteklu subotu svoje slobodno vrijeme prepustiti organizaciji IPA RK Karlovac.U kasnim večernjim satima povratak u luku Krk,pa u ohladjeni autobus koji nas je vodjen sigurnom rukom našeg prijevoznika dovezao našim kućama.Hvala svima do slijedećeg puta.

Servo per amikeco

     I.M.