UPRAVNI ODBOR U ŽUPANJI!

IPA Vukovar udomaćio je Upravni odbor u Županji. Sjednica je imala namjenu u informativnom i organizacijskom smislu upoznati sva tijela sekcije i njene članice o provedbi programa IPA Hrvatske Sekcije za 2019 godini a posebno na dosege pripreme održavanja kongresa IPA ii razmjene mladeži IPA, manifestacija čiji smo domaćini ove godine.

Predsjednik sekcije u uvodnom dijelu točke dnevnog reda izvijestio je kako su prva dva mjeseca u ovoj godini bila vrlo sadržajna na domaćoj i međunarodnoj sceni. Planirane aktivnosti članica sekcije odvijaju se prema planu. Pojedine manifestacije su sadržajnije u svom programu uz sudjelovanje članstva IPA iz inozemstva. Izvršena je distribucija kalendara aktivnosti sekcije za 2019. godinu, izrada iskaznica teče dobrom dinamikom, web stranica informativno prati sve aktivnosti, informativno glasilo IPA u najavi prati manifestacije članica IPA Hrvatske Sekcije. Pojedine aktivnosti na pripremi organizacije kongresa IPA odrađene su tijekom protekle godine i postupno se odrađuju dobrom dinamikom. Prijave delegacija su otpočele za kongres i za IYG /razmjena mladeži IPA/ njihova evidencija i rezervacije i sve druge pojedinosti od viza  pa sve do sastava kulturno zabavnog programa, izletničkog dijela i drugih detalja. 

NEPOTREBAN PRITISAK I NERVOZA!
Podpredsjednik Darko Minković u svom obraćanju na sjednici izjavivši kako govori u ime međunarodnog delegata Vlaha Luje, čitao je i prepričavao E-mail poruke navodeći kako pripreme za kongres i IYG ne idu dobro i da mnogi nisu odradili potrebite zadaće. Najviše je apostrofirao predsjednika sekcije i glavnog tajnika, te zamjenika Damira Takača, podpredsjednika Lorisa Kozlevca i druge. Predsjednik sekcije je nazočnima dodatno glede ovih primjedbi obrazložio detalje odrađenih aktivnosti za koje je Minković tvrdio da nisu odrađene. Nakon tih informacija pojedini članovi upravnog odbora nastojali su dati potporu u smislu da upravni odbor koji je ujedno i organizacijski odbor odradi sve što je potrebno da obje manifestacije  proteknu na najvišoj potrebitoj razini.

Izlaganje Minkovića i rasprava oko točnosti i netočnosti informacija koje je iznosio, a bez ijednog prijedloga tko bi i što trebao poduzeti potrajala je puni sat i 10 minuta. Predsjednik je nastojao usmjeriti u pozitivnom smjeru raspravu i dati prigodu predstavnicima klubova da iznesu dosege organizacije IYG na svom području, no nisu došli do izražaja. Sjednica je prekinuta u 14,00 sati poradi planiranog protokola.

POČAST POGINULIM I NESTALIM PRIPADNICIMA MUP-a!
Svi nazočni članovi Upravnog odbora, članovi njihovih obitelji i gosti, posjetili su spomen obilježja poginulim i nestalim pripadnicima MUP-a u Borovu , Vukovaru i Trpinjskoj cesti, zapalili svijeću i poklonili se njihovoj žrtvi za domovinu. Dirljivi su to bili trenuci za svih a posebno za članove Upravnog Odbora koji su sudjelovali  u obrani Vukovara i odali počast svojim suborcima.

USVOJEN ANEKS UGOVORA O POSLOVNOJ SURADNJI SA IV NAKLADNIŠTVOM!
Sjednica je nastavljena kasno popodne prema usvojenom dnevnom redu.

Predsjednik sekcije nakon koordinativnih sastanaka sa poslovnim partnerom IV Nakladništvom, informirao je Upravni odbor uz ranije dostavljen pisani prijedlog o potpisu dopune ugovora o poslovnoj suradnji koji se odnosi na provođenje preventivno edukativnih projekata, izradu, financiranje i distribuciju brošura sa sigurnosnim temama.

Uz nakladu oko 160 000 knjižica brošura, 4 broja IPA revije i godišnjeg kalendara aktivnosti, financijski efekt  moguće je sa 5% podići na 6% i otvoriti mogućnost da članice IPA Hrvatske Sekcije mogu samostalno zaključivati ugovore  o poslovnoj suradnji sa IV Nakladništvom u okviru provedbi svojih manifestacija izuzev preventivno edukativne programe jer oni već postoje na razini sekcije. Također je predloženo da se taj financijski efekt dijeli između  sekcije i njenih članica.

Većinom glasova usvojen je prijedlog za zaključenje aneksa ugovora u naznačenim stavkama a dioba financijskog efekta iz ugovora će se dijeliti na 3 % sekciji i isti postotak za članice sekcije. Ovako sastavljen aneks ugovora podrazumijeva višu uključenost klubova IPA u ostvarenje preventivno edukativnog programa i više mogućnosti i ostvarenje više razine kvalitete manifestacija koju provode.

ODLIČJA ZASLUŽNIMA!
U samom uvodu sjednice, predsjednik sekcije uručio je zlatnu plaketu zamjeniku predsjednika IPA Zadar, Robertu Vrkiću, zlatno odličje predsjedniku IPA Istra Lorisu Kozlevcu te brončana odličja, zamjeniku predsjednika sekcije Damiru Takaču i predsjedniku IPA Vukovar Marku Lovriću.

M.V.