ROBERT NEUMANN POSJETIO IPA HRVATSKU SEKCIJU!

Generalni tajnik IPA Austrija, posjetio je IPA Hrvatsku Sekciju u Rijeci. Posjet je pripremljen nakon kongresa u Dubrovniku kada je u prijateljskom razgovoru predsjednik IPA Hrvatske Sekcije Miljenko Vidak sa predsjednikom IPA Austrija Martinom Hoffman i generalnim tajnikom te sekcije Robertom Neumann, želio proširiti suradnju.

U dvodnevnom druženju i razgovorima  u Opatiji, vezano za unapređenje suradnje ovih dviju sekcija, razmijenjeni su kalendari aktivnosti i međusobno prezentirane pojedine najznačajnije aktivnosti  obiju sekcija i njenih članica sa ciljem poticanja članstva na sudjelovanjem u planiranim aktivnostima.

Svibnja mjeseca ove godine, IPA Austrija će proslaviti 60-u godišnjicu svog utemeljenja. Izaslanstvo IPA Hrvatske Sekcije već je prijavilo svoje sudjelovanje na ovom jubileju IPA Austrija.

Generalni tajnik IPA Austrija iskazao je interes za sudjelovanjem članstva IPA Austrija za pojedinim tradicionalnim aktivnostima koje provodi IPA Hrvatska Sekcija, onih kulturnih i običajnih manifestacija, policijsko-tradicionalnih, memorijalnih manifestacija i športskih susreta koje organiziraju članice IPA Hrvatske Sekcije. Nakon ovog susreta za očekivati je masovnije sudjelovanje članstva IPA Austrija na manifestacijama  IPA Hrvatske Sekcije uz one koje se već tradicionalno održavaju na području IPA Međimurje i IPA Varaždin te IPA Hrvatsko Zagore ali i obrnuto.

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.

 

ZAHVALA ROBERTA NEUMANN!
Vrlo poštovani gospodine Predsjedniče, dragi Miljenko!
Još jedanput želim se srdačno zahvaliti tebi i gospodinu Karlu na nezaboravnom dočeku u Opatiji. Taj prekrasan dan zadržati ćemo dugo u svom sjećanju.
Iznenađenje sa IPA grbom sa mojim imenom me je jako obradovalo.
U torbi koju si mi predao bilo je puno stvari koje će mi trebati i koje će me podsjetiti na Svjetski kongres u Dubrovniku.
Dragi Miljenko ja se zahvaljujem na tvojem prijateljstvu i odličnoj povezanosti IPA Hrvatske i IPA Austrije.
Ja ću se brinuti da ovaj dobar odnos imamo i ubuduće i ako bude moguće i nadograditi.
Sa posebnom hvala IPA Verlag-u Reneu i Marini.

Radujem se skorom viđenju.
   
Robert Neumann