PREDSJEDNIK VIDAK I GLAVNI TAJNIK TURK POSJETILI PETRINJU I SISAK

Ovih dana delegacija IPA Hrvatske sekcije predvođena predsjednikom Vidakom i glavnim tajnikom Turkom posjetila je Sisak i Petrinju kako bi se osobno, na licu mjesta, uvjerili u razmjere potresa koji je zadesio ovo područje. Domaćin, predsjednik regionalnog kluba IPA Sisačko-moslavačka g. Oriović izvijestio je o štetama koje su pretrpjeli stanovnici tog područja, a posebno se osvrnuo na članove IPA i policajce. Šteta je ogromna, a predsjednik Vidak obečao je da IPA od prvog dana stradavanja pružila pomoć, te da će nastaviti sve dok je potreba za time. Tijekom boravka posjetili su sjedište Interventne jedinice policije u Sisku, Policijsku postaju u Petrinji i svog člana, petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića.

 

 

 

 

 

Posjet je popračen od strane Portala 53, te prenosimo njihovu objavu:
Miljenko Vidak, predsjednik je IPA Sekcije Hrvatska, a nakon posjeta je kazao: “Danas smo za policijske službenike, koji su ovdje na terenu iz svih krajeva Lijepe naše, dovezli jednu donaciju, kamion pokrivača, posteljine i druge opreme za njihove stacionare i jedan televizor malo većih dimenzija da mogu u slobodnom vremenu pogledati emisije o svim zbivanjima ovdje, a prolaskom kroz grad, u epicentru potresa u Petrinji, gledao sam svakodnevno na televiziji zbivanja i informacije, međutim ono nije ništa u odnosu na ono što se vidi u živo. Ovaj grad je doista pretrpio velika razaranja i ja ne mogu, kao i svi koji su došli samnom, moji suradnici, ne možemo biti ravnodušni i rekli smo gradonačelniku da će grad trebati pomoć kroz vrijeme, a ne samo sada. Mi, Internacionalna policijska asocijacija, već nekoliko dana kontinuirano dovozimo, a svi naši članovi su upućeni na vladine i nevladine organizacije da sustavno pristupe i pomažu onoliko koliko mogu. Na međunarodnoj razini sam pozvao svih 6o zemalja svijeta, članica IPA-e, i oni se sada javljaju, jer smo i mi pomagali kroz sve ove godine. Moram reći da su nam se prvi javili naši prijatelji, susjedi Slovenci, potom Nijemci, Austrijanci, kao i Mozambik, jer su i oni bili korisnici humanitarne pomoći glede poplave. Također, javljaju se i ovi drugi nakon apela jer smo dostavili jedan dokument koji svjedoči o razornosti gradova Petrinje, Siska i okolnih mjesta.”

Petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića posjetili su u sjedištu Grada, u prostorijama “Kotve”, u ulici Braće Hanžek, gdje mu je predsjednik Vidak uručio i značku IPA-e, a gradonačelnik je tom prigodom kazao: “Drago mi je da sam primio predstavnike Udruge IPA, to su krasni policajci koji su se organizirali i preko prijatelja iz Cavtata došli kao sponzori. Kada vidimo da iz dalekog juga, s dubrovačkog područja, dolaze ljudi i pomažu jednostavno nam je to jedna nova nada i jedan novi poticaj, pogotovo jedno veliko prijateljstvo između policajaca koji su ustvari bili prva linija za vrijeme Domovinskog rata i koji su bili ti koji su bili prvi bedem, a tu su i danas. Taj senzibilitet ostaje vječito u čovjeku i svaki taj čovjek koji je prošao i ljudske tragedije i sudbine i Domovinski rat i na neki način naši policajci su i dalje čuvari domovine uz sve ostale službe, uvažavajući svakoga, imaju taj istančani osjećaj za pomoć. Za tu prvu pomoć i za ono što mogu dati i pomagati ovom napaćenom narodu. Uz ovo druženje samo ćemo proširiti prijateljstvo i hvala predsjedniku Udruge, hvala Igoru (Oriović) i mislim da je to jedna dobra nadgradnja, jedna lijepa priča za Petrinju.”

Ž.T.