POZIV NA “MEĐIMURJE OPEN 2018” – IPA MEĐIMURJE-ČAKOVEC

Regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec poziva Vas  dana 01. rujna 2018. godine (01.09.2018.), na sportski susret pod nazivom „Međimurje open 2018“. Natjecatelji će odmjeravati svoje sportske vještine u športskom ribolovu udicom na plovak.

 Okupljanje sudionika natjecanja je do 08,00 sati na ribnjaku u mjestu Črečan. Nakon doručka obavit će se prijave natjecatelja i izvlačenje startnih mjesta.

 Natjecanje počinje u 10,00 sati i traje do 14,00 sati, nakon čega slijedi vaganje ulova i odlazak do sportskog centra „Trate“ u Nedelišću, Josipa Marčeca bb, gdje će biti ručak i proglašenje pobjednika.

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dariu Srnec voditelju natjecanja u športskom ribolovu na broj telefona +(385) 40 373-116, spec. 73-035., mob. 098/516-696.

Kotizacija za natjecatelje u  sportskom ribolovu je 80,00 kuna po osobi i može se uplatiti na žiro račun kluba ili na sam dan natjecanja na mjestu ribolova.

 Molimo vas da svoje ekipe prijavite najkasnije do 28. kolovoza (28.08.) na e-mail : dariosrnec@mup.hr ili na telefon 098/516-696 kod g. Daria Srnec.

 S poštovanjem,

 

 Predsjednik :

 Darko Dragičević

 

 

 

PRAVILNIK RIBIČKOG NATJECANJA

Natjecanje će se odvijati u parovima, oba natjecatelja love na istom mjestu, tj. na istoj ribolovnoj poziciji. Ekipu sačinjavaju dva natjecatelja.

Svaki IPA Regionalni klub može prijaviti neograničeni broj ekipa, koje se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji.

Natjecanje traje četiri (4) sata. (od 10,00-14,00 sati).

Svaki pojedinac može imati neograničen broj prutova (štapova), ali istovremeno smije loviti samo s jednim. Dopušten je pribor s jednim plovkom i sa jednom udicom bez kontra kuke, uz mogućnost korištenja role.

 Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rasutom stanju i navlažena. Količina hrane i živih mamaca je neograničena.

 Zabranjena je uporaba FUJA i VER DE VASA! Kugle za obilato hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme.

Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu, a za vrijeme natjecanja treba ležati većim dijelom u vodi. Treba izbjegavati nepotrebno ili namjerno oštećenje ulovljene ribe.

SIGNALI NA NATJECANJU:

PRVI SIGNAL                      – vrijeme ulaska natjecatelja na startno mjesto i početak pripreme

DRUGI SIGNAL                  – početak obilatog hranjenja ribe u trajanju od 10 minuta

TREĆI SIGNAL                    – početak ribolova

ČETVRTI SIGNAL              – upozorenje da će natjecanje završiti za 5 minuta

PETI SIGNAL                       – završetak natjecanja i početak vaganja ribe.

Ribu ulovljenu tijekom natjecanja natjecatelj mora držati u mreži čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe sudac do njegovog startnog mjesta. Nakon vaganja sudac će odobriti puštanje ulovljene ribe. U slučaju većeg ulova za vrijeme trajanja natjecanja (10 komada i više), te ulova Amura, izvršiti će se vaganje ribe te upisivanje težine u prijavni listić od strane glavnog suca natjecanja.

Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom te umjetnim mamcima. Sva riba se boduje.

Vrsta ribe koja živi u ribnjaku za natjecanje je: šaran i amur.