MEĐIMURJE OPEN 2021 – POZIV

Poštovani IPA prijatelji,

 Regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec poziva Vas  dana 17. rujna 2021. godine (PETAK), na sportski susret pod nazivom „Međimurje open 2021“. Natjecatelji će odmjeravati svoje sportske vještine u športskom ribolovu udicom na plovak.

 Okupljanje sudionika natjecanja je do 12,00 sati na novootvorenom ribnjaku „Bernarda“ u mjestu Črečan, kada  će se obaviti prijave natjecatelja i izvlačenje startnih mjesta.

 Natjecanje počinje u 13,00 sati i traje do 17,00 sati, nakon čega slijedi vaganje ulova, večera, druženje, proglašenje pobjednika i podjela nagrada.

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dariu Srnec voditelju natjecanja u športskom ribolovu na broj telefona +(385) 40 373-116, spec. 73-035., mob. 098/516-696.

 Kotizacija za natjecatelje u  sportskom ribolovu je 100,00 kuna po osobi i može se uplatiti na žiro račun kluba ili na sam dan natjecanja na mjestu ribolova. Lovi se ekipno, a ekipu čine dva (2) natjecatelja, koji love u paru na istom mjestu.

Natjecanje i druženje odvijati će se uz pridržavanje epidemioloških mjera.

 Molimo vas da svoje ekipe prijavite najkasnije do 15. rujna (15.09.) na e-mail : dariosrnec@mup.hr ili na telefon 098/516-696 kod g. Daria Srnec.

S poštovanjem,

Predsjednik
Darko Dragičević

 

 

PRAVILNIK RIBIČKOG NATJECANJA

            Natjecanje će se odvijati u parovima, oba natjecatelja love na istom mjestu, tj. na istoj ribolovnoj poziciji. Ekipu sačinjavaju dva natjecatelja. Kotizacija za ekipu 200 kuna.

            Svaki IPA Regionalni klub može prijaviti neograničeni broj ekipa, koje se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji.

            Natjecanje traje četiri (4) sata. (od 13,00-17,00 sati).

            Svaki pojedinac može imati neograničen broj prutova (štapova), ali istovremeno smije loviti samo s jednim. Dopušten je pribor s jednim plovkom i sa jednom udicom bez kontra kuke, uz mogućnost korištenja role.

            Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rasutom stanju i navlažena. Količina hrane i živih mamaca je neograničena.

            Zabranjena je uporaba FUJA i VER DE VASA! Kugle za obilato hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme.

            Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu, a za vrijeme natjecanja treba ležati većim dijelom u vodi. Treba izbjegavati nepotrebno ili namjerno oštećenje ulovljene ribe.

            Ribu ulovljenu tijekom natjecanja natjecatelj mora držati u mreži čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe sudac do njegovog startnog mjesta. Nakon vaganja sudac će odobriti puštanje ulovljene ribe. U slučaju većeg ulova za vrijeme trajanja natjecanja (10 komada i više), te ulova Amura i Kečige, izvršiti će se vaganje ribe te upisivanje težine u prijavni listić od strane glavnog suca natjecanja.

            Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom te umjetnim mamcima. Sva riba se boduje.

            Vrsta ribe koja živi u ribnjaku za natjecanje je: šaran, amur i kečiga.