KARMENICA U KUTEREVU

Brda Karmela, privuče uvijek zavidan broj gostiju, kako domaćih tako i stranaca.
Na poziv predsjednika RK IPA Ličko-senjske Tome Bukovac-Butine, drugu godinu za redom u posjet dolaze članovi IPA Karlovac  i brojni članovi DVD Mračin, koji se nalazi u lijepom pitoresknom kraju u Karlovačkoj županiji nadomak grada Duge Rese koju  je predvodio gospodin Zdravko Tomičić, IPA prijatelji našeg Kluba.
Gosti su po dolasku nakon rano jutarnje okrijepe, učestvovali u proslavi Karmenice i prisustvovali svetoj misi koju je predvodio vlč. Ivica Miškulina, župnik Ličkog Lešća i Prozora.
Služeći kroz prijateljstvo  za bogatim blagdanskim stolom bilo je razloga prozboriti o mnogim sigurnosnim temama iz djelokruga rada  i aktualnostima koje se dotiču rada ergionalnih klubova IPA.
Budući su  gospodin Tomičić i Bukovac-Butina, veterani domovinskog rata i umirovljeni policajci , nisu zaboravili naše poginule Kuterevce u ratovima pa su zapalili svijeće našim suborcima na spomeniku u centru Kutereva  u znak trajne zahvalnost zbog žrtve koju su dali u Domovinskom ratu.
  U cjelodnevnom druženju svoj prilog prijateljstvu susjednih županija, gradova i općina te Kutereva i Mračina dao je gradonačelnik grada Otočca, gospodin Goran Bukovac sa suradnicima i zapovjednik DVD Kuterevo, gospodin Ivica Rončević -Fućo, koji su u odvojenim razgovorima poduprijeli ovakve vidove suradnje i pozdravili nam drage goste.

I.B.