„IPA NA DJELU, PRIJATELJSTVO JE NEPROCJENJIVO… SERVO PER AMIKECO“

Zadnjeg utorka u 2020. godini razorni potres magnitude 6.2 stupnja prema Richteru zatresao je Banovinu. Srušene su mnoge kuće, domovi i zgrade. Veliki broj građana i stanovnika Siska, Petrinje, Gline i okolice ostao je bez krova nad glavom. Izgubljeno je sedam života, među njima su dva policajca.  

 

 

 

U akciju prikupljanja pomoći odmah su se uključili IPA klubovi Hrvatske sekcije, Sekcija kao krovna organizacija, međunarodna sekcija na čelu sa predsjednikom Pierre-Martinom Moulinom, susjedne sekcije Slovenija, Austrija, BiH, Italija, Njemačka… HVALA VAM SVIMA!

Predsjednik regionalnog kluba IPA Sisačko-moslavačka Igor Oriović napisao je na FB:

„Servo per amikeco….. Na djelu i u stvarnosti. Nakon prirodne katastrofe i razaranja moga Siska, moje Petrinje, moje Gline.. Prijateljstvo je najvažnije i iskazuje se Vašom brigom, a napose pružanjem materijalne i financijske pomoći. Do sada počevši od predsjednika IPA Sekcija Hrvatska, Miljenka Vidaka, donijeta je odluka i uplaćena sredstva kao pomoć članovima, slijedili su klubovi IPA Međimurje, IPA Šibensko-kninska, posredstvom međunarodnog člana Luje Vlahe donacije će izvršiti i Svjetska organizacija IPA, kao i sekcija Izraela, IPA zapadnohercegovačka, sa prijateljem Tinom Krivićem. Nadalje zahvaljujemo IPA Hrvatsko zagorje, koji su tokom jučerašnjeg dana dostavili i podijelili pomoć po okolnim selima, IPA Varaždin donacijom kontejnera unesrećenom policijskom službeniku, IPA Istra je na putu prema nama. Hvala svima od srca. SERVO PER AMIKECO“.

 

 

 

 

 

„Prijateljstvo je neprocjenjivo… SERVO PER AMIKECO.. i dalje na djelu. Noćas na područje Petrinje IPA VARAŽDIN, Mario Medenjak, Leonardo Sakač i Siniša Habek, donirali su kontejner IPA Sisačko moslavačkoj, koji je odmah proslijeđen obitelji policijskog službenika IJP Sisak a ujedno i njegov otac nekadašnji pripadnik SJP BAT, oba članovi IPA-e. Hvala je malo za reći……“

 

 

 

 

„Danas ponovo dobri ljudi, potrepštine su u drugom kontingentu i konvoju stigli sa prijeko potrebnim privremenim smještajem za stradalnike u ovom strašnom trenutku, uz pomoć IPA Sisačko moslavačke, dio kontingenta je podijeljen pripadnicima naših vrijednih, neustrašivih policajaca, pripadnika MUP-a i članova IPA, sa područja Gline i Petrinje, koji unatoč gubitku krova nad glavom,  naporno rade i pružaju pomoć  i sigurnost svima nama, posebna zahvala djelatnicima i zapovjedništvu naše Interventne policije PU Sisačko – moslavačke. A neizmjerna zahvala i ogromno HVALA supružnicima Prepust“.

 

 

 

 

Velika hvala svima na humanosti.

 

Ž.T.