HUMANITARNA POMOĆ ZA STRADALE U POTRESU – OBAVIJEST

Poštovana gospodo, dragi prijatelji!

Dana 29.12.2020. godine razoran potres sa epicentrom u blizini grada Petrinja nanio je ogromne materijalne štete i odnio nebrojene ljudske živote. Osim Petrinje, stradao je Grad Sisak, Glina i sva naselja u Sisačko Moslavačkoj županiji, dijelom Brodsko Posavskoj županiji i Gradu Zagrebu i okolnim županijama.
Humanitarne organizacije pružaju onu prvu pomoć za preživljavanje stanovništva i njihovo zbrinjavanje.
Molimo Vas da se u okviru mogućnosti kroz humanitarne organizacije, institucija svojih gradova, općina, županija i kroz svoje IPA klubove uključite u pomoć stanovništvu potresom pogođenih područja.
IPA Hrvatska sekcija uputila je iz Rijeke 2 kombija sa osnovnim potrepštinama i dostavila novčanu pomoć IPA Sisačko Moslavačkoj glede direktne pomoći članstvu IPA i policijskim službenicima koji su obuhvaćeni razornim potresom.
Molim Vas da svu pomoć koju ste prikupili kroz bilo koje oblike humanitarne pomoći dostavljate:
Za Grad Petrinju u Vatrogasni dom, za grad Sisak u željezaru Sisak i za Glinu u drvnu industriju – Šerif.
Primarne potrebe: voda, lijekovi, pakirana trajnija i konzervirana hrana, dječja hrana, pokrivači, grijalice, vlažne maramice……..
Kontakt osoba za sve upite je predsjednik IPA Sisačko Moslavačka Igor Oriović, GSM: 091 400 0044 i 098 906 6840. On je osobno u kontaktu i surađuje unutar stožera Civilne zaštite u Petrinji.
 

Velika Hvala na humanosti i suradnji!

SERVO PER AMIKECO!

 

Miljenko Vidak, predsjednik Sekcije