IPA ISTRA NA 33. PLITVIČKOM MARATONU

Dana 03.06. 2018. godine održan je 33. Plitvički maraton u srcu prekrasnog nacionalnog parka, unatoč vrlo zahtjevnoj stazi i dužini od 42.195 m. trkači IPA ISTRA RUNNING TEAM-a,  dr. Helena Blažić, Dragutin Cestar i Emir Jakupović  u društvu 30-tak istarskih maratonaca, uglavnom članova DSR Maraton Uljanik Pula, istrčali su i tom prilikom dali svoj mali doprinos povijesnoj utrci, odnosno sportsku podršku i zahvalu prvom istarskom maratoncu Ozrenu Rnjaku za istrčani 100. maraton u atletskoj karijeri.
Ozren je ispisao toga dana u Plitvicama povijest istarskog maratona, koja je počela još 1982. godine, pa sve do danas uz mnoge pobjede i postolja širom RH i svijeta, kao prvak Hrvatske u maratonu, pobjednik super maratona, zapaženih sudjelovanja na svjetskim maratonima, a izdvaja se maraton 1990. godine u Veneciji istrčan za 2 sata i 30 minuta, što je i danas hvale vrijedan rezultat.
Članovi IPA ISTRA RUNNING TEAM-A aktivnim sudjelovanjem na raznim trkačkim natjecanjima promoviraju zdrav način života i prevenciju zdravlja, te ovakvi primjeri koje pružaju maratonci poput Ozrena Rnjaka daju svima primjer da unatoč svim životnim problemima i sportskim ozljedama može se dobiti svaka sportska bitka i pretrčati povijesno maratonsko polje, a što je u Istri i učinjeno.  

E.J  I.D