“ZAJEDNO PROTIV DROGE”

Povodom osnivanja Podregije Bar – Regije Jug, u vremenu od 23. do 26. lipnja 2017. g. IPA Sekcija Crne Gore organizirala je zajedničko prijateljsko okupljanje članova iz IPA sekcija iz šire regije jugoistočne Europe u sklopu kojega je bio i nastavak uspješnog projekta “ZAJEDNO PROTIV DROGE” uz potporu Ureda OSCE-a u Crnoj Gori.
Povod, kako i prethodnih godina, bio je ukazivanja na značenje dana 26. lipnja kojeg je Glavna skupština UN-a 1987. g. proglasila međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje, a u cilju postizanja međunarodnog društva bez droga.
Ove godine, pored malonogometnih rivala, ekipe IPA Sekcije Crne Gore i Regionalnog kluba IPA Dubrovnik, pridružile su se i ekipe iz granične policije Bosne i Hercegovine, Terenskog ureda Jug i Javne ustanove za smeštaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci “Kakarička Gora”. Malonogometni turnir otvorio je predsjednik Regije Jug, IPA Sekcije Crne Gore, Dejan Janković, a uvodne pozdravne riječi održao je i predstavnik Ureda OSCE-a u Crnoj Gori, John Corrigan.
Prije početka utakmice svi sudionici poslali su jasnu poruku svima da ovakve zajedničke aktivnosti imaju za cilj upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe droga koji čini ozbiljan problem današnjice, prije svega među mladima u društvu.
Malonogometni turnir protekao je u prijateljskoj atmosferi uz srčano nadmetanje nazočnih ekipa. Iako je u ovoj prilici rezultat bio najmanje važan, isto je potrebno istaknuti da je pobjednik turnira ekipa Regionalnog kluba IPA Dubrovnik koja je u finalu pobijedila ekipu IPA Sekcije Crne Gore, dok je treće mjesto osvojila ekipa Terenskog ureda Jug koja je pobijedili ekipu JU “Kakarička Gora”.
Nakon utakmice podijeljene su zahvalnice i pehari, a zajedničko druženje nastavilo se uz bogati ručak koji je osigurao domaćin u restoranu hotela Montenegro, a zatim i kupanje na plaži u mjestu Čanj.
Od važnosti moramo opetovano istaknuti kako je ovaj događaj samo dio aktivnosti koje provodi IPA Sekcija Hrvatska u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacijama i udrugama te ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe droga.
RK IPA Dubrovnik
SERVO PER AMIKECO!