VIRTUALNA SKUPŠTINA IPA HRVATSKE SEKCIJE!

Izborna skupština IPA Hrvatske Sekcije napokon je održana 10.04.2021. godine. Skupština je održana na vrlo spominjani Virtualan način na jedino moguć način u ovo vrijeme epidemije KOVID 19. Predsjednik sekcije raspisao je izbore u roku predviđenom statutom sekcije, pripremljena je skupština i zakazana za 13.03.2021. godine, 5 dana prije  isteka mandata tijelima sekcije.

Upravni odbor sekcije je pripravio i održao sjednicu uz okvirno dopuštenje epidemioloških mjera stožera Civilne zaštite Primorsko Goranske Županije,  06.03.2021. godine u Lovranu, raspravio i  usvojio sve dokumente za izbornu skupštinu.

Pripravljena skupština za 13.03.2021. godine, u hotelu Europa u Karlovcu prema posebnim propisanim mjerama stožera CZ  naišla je nažalost na otpor dijela članica IPA Hrvatske Sekcije koje su opstruirale skupštinu i  u koji otpor su angažirale bespotrebno represivni državni sustav pa je nadnevak sjednice skupštine zakazan za 10.04.2021. godinu na tehnološki način na daljinu, popularno nazvan „VIRTUALNI“.

Sjednica je održana uz tehničku nazočnost delegata 10 članica sekcije sa svojih 30 delegata i to: IPA Šibensko Kninska, IPA Zadarska, IPA Ličko Senjska, IPA Primorsko Goranska, IPA Istra, IPA Međimurje Čakovec, IPA Hrvatsko Zagorje, IPA Koprivničko Križevačka, IPA Sisačko Moslavačka, IPA Vukovar. Sjednici su nazočili i 10 članova upravnog odbora sekcije (izostao je jedino međunarodni delegat Vlaho Lujo) koji su skupštini podnijeli pisana izviješća u prethodnom mandatu no nisu glasovali obzirom im je istekao mandat 18.03.2021. godine.

Izostale su članice IPA Hrvatske sekcije: IPA Varaždin koja nije u mandatu a u tijeku je organizacija njene skupštine te IPA Požeško Slavonska koja nažalost nije u višegodišnjem mandatu unatoč nastojanjima tijela sekcije da revitaliziraju ovaj klub.

Opstruirale su sjednicu: IPA Brodsko Posavska,  IPA Virovitica, IPA Osječko Baranjska, IPA Zagreb, IPA Splitsko Dalmatinska, IPA Dubrovnik i IPA Bjelovarsko Bilogorska I IPA Karlovac, koje su sazvale „svoju“ skupštinu.

Na skupštini su izabrana sva tijela i pojedinci na funkcije prema listama nositelja Miljenka Vidaka kojem je to povjerenje ukazao upravni odbor IPA Hrvatske Sekcije i to kako slijedi: