VINCEKOV POHOD 2017. IPA ČLANOVA I PRIJATELJA

Vincekovo, odnosno Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara, obilježava se 22. siječnja, a predstavlja početak vegetacijskog ciklusa vinove loze i početak radova u vinogradima. Tim povodom od strane TZ općine Štrigova i regionalnog kluba IPA Međimurje – Čakovec, 21. siječnja 2017.godine, organiziran je „Vincekov pohod 2017.“ po Međimurskim bregima.
Start je bio u centru mjesta Štrigova u 09,00 sati te su sudionici krenuli do vinarije Ramić u Železnoj Gori, gdje je prva okrijepa prije negoli se krene dalje do vinske kuće DGA pjenušci u Banfiju. Malo je rećida je bilo lijepo i veselo! Ni hladno jutro (-17) nije obesrabrilo hrabre, kojima je već nakon prvih koraka postalo vruće! Članovi IPA Međimurje skrenuli su u dvorište vinarije Židov, našeg člana te su dragi domaćini iz obitelji Židov sve sudionike počastili jelom i pićem u manirima pravog domaćina!
Potom je stigao autobus i sve nas prebacio do vinske kuće Kerman u Svetom Urbanu gdje su nas članovi obitelji Kerman prihvatili na već tradicionalan način za njih, ali i u manirima na koje nas je naučio naš dragi Zvonko Kerman koji nas je iznenada napustio.
Iznanađenje za sve je bila ekipa HR2 programa, predvođeni voditeljskim parom Mirkom Fodorom i Androm Tomovičem koji su drage volje pozirali na fotografijama za uspomene.
Po povratku u Štrigovu uslijedilo je pješačenje do vinarije DGA pjenušci u Banfiju, gdje nas je među ostalim dočekao i počasni član Mirko Švenda Žiga. Treća dionica je bila do vinske kuće Kunčić u Banfiju te potom hodanje do punkta vinarije Agromeđimurje. Na kraju je uslijedilo spuštanje do kavane “Orijent” gdje je priređena užina (čitaj par kobasica) i muzika.
Za najupornije priređen je after party u vinskoj kući Tomšić u Železnoj Gori, kod našeg počasnog člana Alojza Tomšića.
Da bi Vincekovo bilo nezaboravno pobrinule su se naše vesele članice i tajnik, obitelj Židov sa svojim delicijama i vrhunskom kapljicom, vinska kuća Kerman i na kraju after party u vinskoj kući obitelji Tomšić!
Posebna zahvala općini Štrigova i TZ općine Štrigova, općini Nedelišće te počasnom članu, Mirko Švenda Žiga i predstavniku Sekcije Hrvatske, Darku Minkoviću. Vidimo se slijedeće godine u Međimurskim bregima!

 

 

 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.