UPRAVNI ODBOR IPA HRVATSKE SEKCIJE U LOVRANU!

Prva sjednica upravnog odbora IPA Hrvatske Sekcije, uz nazočnost drugih tijela  sekcije nakon izborne skupštine održana je 26.06.2021. godine u Lovranu.

U okvirima mjera Stožera civilne zaštite, sjednica je održana, popodnevni slobodan program sudionici su iskoristili za druženje na plažama Opatijske rivijere i šetnji nadaleko poznatoj šetnici “LUNGO MARE” i uvjerili se o kvaliteti ponude u Opatiji I drugim mjestima, draguljima Hrvatskog turizma.

Nakon zajedničke večere na terasi hotela Park uz glazbenog solistu iz Osijeka,  do dugo u noć sudionici sjednice svih tijela sekcije su razmijenili mnoge teme one domaće i međunarodne u nadi da su aktivnosti i manifestacije krenule nakon nadamo se post KOVID 19, razdoblja.

Tako je na dnevnom redu sjednice upravo bio program aktivnosti članica IPA Hrvatske Sekcije do kraja 2021. godine. Manifestacije, ribičija na slatkim vodama u organizaciji IPA Vukovar i planinarenje, “DINARA 2021”, su već održane a najavljen je kuglački turnir u Trilju u organizaciji IPA Splitsko dalmatinske. Očigledno da su se sudionici manifestacija IPA  zaželjeli druženja koje je nažalost bilo prekinuto ili pak ograničeno  epidemijom KOVID 19.

Na samoj sjednici najavljene su manifestacije: „Međimurje OPEN“, biciklijada Međimurje – Dubrovnik – Vukovar u organizaciji IPA Međimurje Čakovec, IPA Primorsko Goranska najavila je nastavak manifestacije “TUNERA, triathlon 2021”, novu manifestaciju, streljaštvo kratkim oružjem u Delnicama, te obnovu velikonogometnog susreta IPA i liječnika. Održat će se neprekinuto Velebitsko Hodočašće Majci Božjoj od Krasna 2021.

IPA Ličko Senjska najavila je organizaciju i pokretanje manifestacija koje je do sada organizirala uz pokretanje nekih novih, a IPA Šibensko Kninska I IPA Zadarska otvorile bi novo druženje planinara na Svetom Brdu na Velebitu.

Sve želje članica sekcije uvijek su uvjetovane glede KOVID 19 ali I nade da će se planirano moći održati.

Upravni odbor je donio odluku da će organizacijski I financijski podržati sve manifestacije koje se održe do kraja godine u okvirima mogućnosti.

 

HUMANITARNA POMOĆ STRADALIMA U POTRESU!

Upravni odbor IPA Hrvatske Sekcije u okviru apela za pomoć  stradalim u potresu na području Sisačko Moslavačke županije i grada Zagreba, posredstvom IPA svjetske organizacije, prikupio je  19.282,74 EUR i 1.000 CHF. Sva prikupljena sredstva dostavit će se u isključivo namjenske svrhe na IBAN IPA Sisačko Moslavačke. Predsjednik kluba, Igor Oriović zadužen je za plasman sredstava potrebitima, a u prigodi plasmana sredstava konzultirat će se sa načelnikom PU sisačko-moslavačke i Upravom zatvora na tom području, obzirom su i pojedini zaposlenici te ustanove članovi IPA. Pomoć nije namijenjena samo članovima IPA nego i potrebitim zaposlenicima PU sisačko-moslavačke, i drugih PU koji imaju prebivalište i boravište na potresom pogođenom području.

IPA Stuttgard je ciljano i namjenski dostavila pomoć IPA Zagreb-u koja je već realizirana prema jednoj osobi članici IPA čiji stambeni objekt je oštećen potresom.

Upravni odbor je zaključio kako će na narednoj svojoj sjednici biti izviješten o plasmanu prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe.

Upravni odbor je donio odluku da se uputi humanitarna pomoć IPA Češkoj koja je netom pogođena razornim tornadom.

TEHNIČKO OPREMANJE TIJELA SEKCIJE!

U uvodu sjednice upravnog odbora, Predsjednik sekcije uz uobičajen pozdrav dobrodošlice svima pozvanim na sjednicu, posebno je pozdravio novoizabrane u tijela sekcije na sjednici skupštine održanoj 10.04.2021. godine. Svima je podijelio bedževe IPA Hrvatske Sekcije koji će krasiti njihovu odjeću u svim prigodama, manifestacijama na domaćoj i međunarodnoj razini.

Ovoj svečanoj podjeli poklona sekcije, predsjednik sekcije uz asistenciju podpredsjednika Damira Maksimovića podijelio je tri srebrne medalje sudionicima virtualne maratonske utrke u organizaciji komisije za šport IPA svjetske organizacije.  /Čestitke našim maratonkama/.

 

 

 

 

 

Upravni odbor je donio odluku da će članove tijela sekcije kojima je to neophodno potrebno prema ponudi A1 ili T-com koji budu povoljniji na uporabu dodijeliti mobilne aparate uvezane u VPN mrežu poradi međusobnog komuniciranja I komuniciranja sa svim subjektima u korist I za interese IPA HR.

Pojedini članovi tijela sekcije, također u ciljane i svrhovite mjere u okvirima mogućnosti sekcije ili donacijski, bit će opremljeni sa računalima ili konfiguracijama kako bi uspješno mogli obavljati aktivnosti iz domene svoje funkcije. Daljnja tehnička oprema i uniformirana  odijela bit će nabavljana u financijskim okvirima sekcije.

FINANCIJSKO TRENUTNO STANJE IPA HRVATSKE SEKCIJE!

Upravni odbor je raspravio  trenutno stanje IPA Hrvatske Sekcije. Sekcija uredno podmiruje svoje obaveze prema svim dobavljačima. Članarina prema svjetskoj organizaciji IPA za ovu godinu podmirena je u cijelosti u iznosu od nešto manjim od 7.000,00 EUR. Podmireni svi troškovi prema dobavljačima od početka 2021. godine. Izrada iskaznica za 2021. godinu, izrada suvenira i odličja IPA HR, troškovi organizacije upravnih odbora I skupštine sekcije I ostali manji troškovi podmireni su u cijelosti.

I u ovoj prigodi prezentirana je tablica “Dugovanje članica IPA HR za period od 2017 do 2020. godine. Sa stanjem koje je bilo aktualno I na skupštini sekcije održanoj 10.04.2021. godine.

Gotovo sve članice IPA HR tijekom ove godine nastavile su sa urednim podmirivanjem svojih financijskih obaveza prema sekciji. Isto tako pojedine članice nastavile su sa neurednošću i gomilanjem svojih obaveza. Prednjači IPA Zagreb sa svojih 493.293,70 kuna i IPA Karlovac sa 65.220,00. Stanje je to na 31.12.2020. godine, a nakon toga ukupni dug se povećao za financijske obaveze članarine za 2021. godine.

IPA Zagreb i IPA Karlovac pozvane su pisanim opravkom uz koji je dostavljen financijski izvadak  za oba kluba da upravnom odboru dostave svoj prijedlog riješidbe financijskih dugovanja, no oba kluba su ignorirali pisani opravak.

Upravni odbor je nakon rasprave i prezentiranih dugovanja ova 2 kluba koji su se nagomilali od 2009. godine kad je u pitanju IPA Zagreb pa do financijskih obaveza u proteklih 5 godina kad je u pitanju IPA Karlovac, donio odluku da će sve članice sekcije na svojim upravnim odborima raspraviti i donijeti odluku o pokretanju stegovnog postupka prema IPA Zagreb glede statutarne odredbe o isključenju ove članice iz IPA Hrvatske Sekcije.

Glede IPA Karlovac upravni odbor je donio odluku da dvojica članova tijela sekcije iz ovog kluba kontaktiraju predsjednika kluba i članove tijela kluba i utvrde perspektivu izvršavanja financijskih obaveza kluba prema sekciji. Upravni odbor će po primitku izviješća donijeti statutarne odluke prema ovom klubu. U slučaju negativnog odgovora ovog kluba glede ove teme, donijet će se odluka o uplati zaostale članarine u ratama uz redovnu godišnju uplatu članarine prema sekciji uz moguće pokretanje stegovnog postupka prema predsjedniku kluba koji je odgovoran za dovođenje kluba u ovakvu situaciju uzrokovanim neizvršavanjem odluka tijela IPA Hrvatske Sekcije.

ŽALBE I STEGOVNI POSTUPCI!

Upravni odbor sekcije, informiran je o aktivnostima pojedinih klubova i pojedinaca na opstrukciji aktivnosti tijela sekcije, posebno organizacije izborne skupštine.

IPA Zagreb, IPA Osječko Baranjska i IPA Brodsko Posavska zatražili su i dobili izviješća o nadzoru nad IPA Hrvatskom Sekcijom od strane županijskog ureda za opću upravu u Rijeci U izviješću je navedeno kako je IPA Hrvatska Sekcija od svog utemeljenja 2001. godine uredno prijavila rezultate svih održanih skupština  i osoba koje je predstavljaju, uključivo I skupštinu koja je održana 10.04.2021. godine.

Žalbe na registraciju skupštine sekcije podnijeli su IPA Karlovac i IPA Brodsko Posavska, sa razlozima proceduralnih pogreški pri sazivanju i održavanju skupštine.

IPA Hrvatska Sekcija, podnijela je žalbu na registraciju skupštine IPA Zagreb sa razlogom izbora osobe na mjesto predsjednika koja je isključena iz članstva IPA i izmjene statuta kluba po kojem klub istupa iz IPA Hrvatske Sekcije i “dobrovoljno” pristupa u IPA što je suprotno statutu svjetske organizacije IPA. Također je uložena žalba na registraciju IPA Požeško Slavonska iz razloga što je klub ponovno osnovan ili revitaliziran od strane osoba koje nisu članovi IPA a izabrana predsjednica također nije član IPA, što je također u suprotnosti sa statutom IPA pa tako i statutom IPA Hrvatske Sekcije.

Upravni odbor sekcije je donio odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv jednog člana IPA Karlovac i jednog člana IPA Brodsko Posavske poradi aktivne opstrukcije sazvane skupštine sekcije uz bespotreban angažman državnih represivnih institucija koristeći svoje profesionalne i političke funkcije u tu svrhu.

Također je donijeta odluka o pokretanju stegovnih postupaka protiv 2 člana IPA Zagreb od kojih je jedan uhićen u Njemačkoj u izvršenju kaznenih dijela u kojoj prigodi se koristio iskaznicom IPA Hrvatske Sekcije i značkom IPA Zagreb, dok je drugi koristio značku IPA Zagreb i iskaznicu IPA Hrvatske Sekcije za izvršenje kaznenog djela na području Policijske uprave osječko baranjske.

U oba slučaja se ne radi  o aktivnim niti umirovljenim policijskim službenicima pa se nastoji utvrditi kako su od strane IPA Zagreb učlanjeni u IPA.

Upravni odbor je u sva 4 slučaja zatražio isključenje iz članstva IPA putem zahtijeva za pokretanje stegovnog postupka koji će u ime IPA Hrvatske Sekcije podnijeti predsjednik sekcije sudu časti.

FINANCIJSKA POMOĆ ČLANICAMA SEKCIJE!

Upravni odbor je donio odluku o materijalnoj pomoći IPA Vukovar i IPA Šibensko Kninskoj, svakoj  u iznosu od po 3.000,00 kuna za održane manifestacije ova 2 kluba. Za 3 manifestacije koje su najavljene od strane IPA Međimurje i IPA Splitsko Dalmatinska, odluka o pomoći za organizaciju će se donijeti naknadno.

M.V.