TURISTIČKI POSJETI ČLANSTVA IPA IZ INOZEMSTVA!

Tijekom turističke sezone mnogi pojedinci i skupine članstva IPA iz inozemstva posjetili su Hrvatsku. Pri ruci su im bili naši IPA klubovi i aktivisti i svoje prijatelje gostoljubivo dočekali. Jedan od njih je bio i posjet člana IPA Grčke koji je po prvi put posjetio Hrvatsku i bio jako radostan kad je informiran da će četveročlano izaslanstvo IPA Hrvatske Sekcije tijekom listopada ove godine doputovati u Grčku na kongres IPA.

Polovinom srpnja, nekoliko dana u turističkom posjetu Hrvatskoj boravio je i član IPA-e Grčke sa svojom pratnjom, časnički namjesnik nacionalne policije Grčke gospodin Nicolaos Tzotzomitros. Kako je izrazio želju da se tijekom posjeta Hrvatskoj želi susresti i s IPA prijateljima, upravni odbor IPA Hrvatske sekcije rado mu je izašao u susret te je dragog kolegu ugostio član IPA Hrvatske gospodin Davor Ivan Rođak. Kolega Tzotzomitros je iz mjesta Trikla u Grčkoj i tijekom posjeta Hrvatskoj posjetio je Zagreb i Plitvička jezera, a našao se i jedan dan za izlet u Ljubljanu.

Naš član gospodin Davor Ivan Rođak grčkoga kolegu i njegovu pratnju dočekao je u zračnoj luci i bio im na usluzi savjetom i potrebnim uputama. Zajedno su u ugodnoj šetnji obišli i razgledali širi centar Zagreba i znamenitosti.  Bila je to izvanredna prilika za razmjenu iskustava, poklona, IPA obilježja i sklapanja novog prijateljstva.

Grčki kolega općenito je ostao oduševljen krajobrazom, zelenilom, arhitekturom te gastronomskom ponudom u Hrvatskoj. Posebni utisak na njega je ostavio izlet na Plitvička jezera i  naravno, gostoprimstvo, članova IPA Hrvatske.

No i članstvo IPA članica IPA Hrvatske sekcije podružilo se na Jadranu ovog ljeta. Kadrovi bilježe susret u Selcu pojedince, članove IPA iz Zagreba, Osijeka i Rijeke u društvu predsjednika IPA Hrvatske Sekcije.

Načelo IPA-e „Servo per Amikeco“ pokazalo se na djelu u svojoj ljepoti i učinkovitosti i u ovim prigodama.

D.I.R.  i M.V.