TREĆI MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR U RIJECI!

Prvog dana mjeseca lipnja 2024. godine u jednom od 3 najveća i najopremljenija šahovska kluba u Europi onaj u središtu grada Rijeka održan je treći tradicionalni međunarodni šahovski turnir u organizaciji IPA Primorsko Goranske Rijeka.

Paralelno u jednoj od dvorana kluba održavao se kadetski i juniorski šahovski turnir šahovskog kluba Rijeka gdje je sudjelovalo 30-ak mladih šahista. Neminovno je bilo ostvariti kontakt sa njima pa je naša Marjana održala predavanje iz strukovnog dijela preventivno edukativnih programa IPA Hrvatske Sekcije i podijelila brošurice i revije IPA i svima poneki suvenirčić IPA.

Tako je mladim šahistima ujedno i promovirano policijsko zvanje, te su se mogli uvjeriti kako mladi i oni stariji i iskusniji policajci imaju jednaku ljubav prema šahu kao i oni sada.

Sam šahovski turnir odigran je u švicarskom sustavu od 7 kola s tempom igre od 15 min po igraču. Ukupni pobjednik turnira je član IPA Primorsko Goranske Mihovil Dubrović. Drugi na turniru je Patrik Šamanić jedan od sudionika IPA igara u Rumunjskoj , a treći Tomislav Balent, oba članovi IPA Primorsko Goranske Rijeka. Veseli zainteresiranost mladih policajaca za ovu misaonu igru te su turnirske partije bile interesantne i napete prožete strategijom i taktikom. Sudionici turnira bili su iz IPA Primorsko-goranska, IPA Istra, pravosudne policije i umirovljeni policajci. Turniru je nazočio i Predsjednik IPA Trieste Domeniko Gianieri i zajedno sa predsjednikom kluba Miljenkom Vidakom uz asistenciju naše mlade šahistice Nike Nađ  podijelio pehare i medalje onim najboljim na ovom turniru.

Svi sudionici njih 20-ak uz domaćine iz šahovskog kluba Rijeka kojima se svesrdno zahvaljujemo na potpori organizacije, posebno suđenju, tijekom trajanja turnira su imali piće kanapeiće, a po završetku ručak i međusobno druženje.

M.D, M.V,  V.Đ, i O.R.N.