REVIJA BR.55 – IPA GLASILO

Poštovana gospodo, članstvo IPA Hrvatske Sekcije, dragi prijatelji!

Podsjetimo se kako smo 2001. godine na osnivačkoj skupštini IPA Hrvatske sekcije u Malinskoj ne skrivajući ponos i zadovoljstvo otpočeli proces stvaranja prijateljstva hrvatske policije među policajcima svijeta kroz svjetsku policijsku organizaciju IPA.

Kroz nepunu godinu i pol dana 18.05.2003. godine u Norveškoj uz sudjelovanje brojne delegacije predvođene predsjednikom Goranom Jurićem i glavnim ravnateljem Rankom Ostojićem, IPA Hrvatska Sekcija, primljena je u punopravno članstvo IPA.

Kroz proteklih 20 godina IPA Hrvatska Sekcija organizirala je i sudjelovala na mnogim domaćim i međunarodnim policijsko – strukovnim, športskim, kulturnim i drugim raznim manifestacijama. Bili smo sponzori IPA BiH i Sjevernoj Makedoniji na njihovom uspješnom putu ka punopravnom članstvu IPA. Na međunarodnoj svjetskoj razini sudionici smo svih kongresa IPA od našeg utemeljenja, konferencija IPA Mediteranskih zemalja, zemalja srednje i istočne Europe, bili smo i njihovi domaćini u Zadru i Puli, a konferenciju Balkansko Jadransku smo zagovorili i bili domaćini njenog utemeljenja u Slanom. Kruna ovih aktivnosti, organizacija je kongresa IPA u Cavtatu i Dubrovniku.

Na domaćoj razini naše članice uz ulogu tijela sekcije postigli su iznimno mnogo, pojedine manifestacije su na iznimno visokoj razini, vrijedne potpore i poštovanja. Nažalost pojedine članice uz sva nastojanja tijela sekcije nisu bile u ovom duhu. Doba KOVID 19 u formi mogućnosti koje su bile u protekle 2. godine eskalirale su kroz nestatutarna ponašanja pojedinaca „razmirice“ koje su ozbiljno poljuljale uspješan ritam aktivnosti sekcije i ugled u zemlji i inozemstvu.

Poštovana gospodo, pozivam Vas da u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja nastavimo njegovati prijateljstvo među policajcima svijeta baš onako kako smo to pokazali na svjetskim igrama IPA u Crnoj Gori, okupljanju motorista u Međimurju, Ribarskom triatlonu u Bakru, Planinarenju na Dinari, Raftingu u Bihaću, Ribićiji u Karlovcu i Županji, prijateljskom i športskom druženju u Istri, sudjelovanjem na kongresima IPA Grčke i IPA Danske, konferencijama IPA u Makedoniji i BiH…. Nastavimo taj niz u narednom periodu posebno do kraja ove i u narednoj 2023. godini kada ćemo svaku manifestaciju IPA Hrvatske sekcije i njenih članica održati u duhu obilježavanja 20 godišnjice utemeljenja i prijama u svjetsku organizaciju IPA.

Dragi prijatelji do centralne proslave ovog našeg jubileja, koja će uslijediti krajem 2023. godine, čestitam Vam 20-u godišnjicu i izražavam zahvalnost svakom članu IPA HR na doprinosu ostvarenju ciljeva IPA i potpori širenju prijateljstva među policajcima svijeta kroz sve oblike prijateljevanja.

IPA REVIJA Br. 55

SERVO  PER  AMIKECO!

IPA Hrvatska Sekcija:
Predsjednik

Miljenko Vidak