RAZMJENA INFORMACIJA ZA COVID 19!

U okviru vrlo raznolikih postupanja sigurnosnih sustava, zdravstvenih i drugih sustava u zemljama diljem svijeta, članicama IPA, upravni odbor IPA Hrvatske Sekcije je u mnogim kontaktima razmijenio iskustva prvenstveno o angažmanu i postupanju policijskog sustava na sprečavanju COVID 19.
Sve aktivnosti IPA sekcija su stavljene u okvire preporuka ili drugih mjera od strane nadležnih službi. Tijela IPA na čelu sa predsjednikom Pierrom Martinom Moulinom također su otkazali sve međunarodne manifestacije IPA. Sve aktivnosti koje su trebale biti u ovoj godini u pravilu se prenose na narednu godinu. Tako su i igre IPA, koje su se trebali održati u Baru u organizaciji IPA Crna Gora, u svibnju ove godine, otkazane su. Konferencije, Mediteranskih sekcija IPA, konferencije IPA Sekcija Srednje i istočne Europe također. Na svim ovim manifestacijama kao i proslavi 60-e godišnjice IPA Austrija u Tirolu, IPA  Hrvatska Sekcija je rezervirala i potvrdila svoje sudjelovanje, no sve je odgođeno do daljnjeg.
Upravni odbor IPA Hrvatske Sekcije je pripravio je održavanje skupštine sekcije krajem travnja, ali je i njeno održavanje odgođeno zbog istih razloga. Upitno je i održavanje kongresa IPA na jesen u Barceloni.
Tijela IPA kao i nekolicina IPA Sekcija u svijetu upoznate su sa potresom u Zagrebu i okolici. Sam predsjednik IPA, Pierre Martin Moulin zanimao se za posljedice i zanimao se kako IPA može pomoći. Predsjednik IPA Hrvatske Sekcije mu je dostavio pisanu obavijest o potresu ali i o aktivnostima IPA Hrvatske Sekcije u trenutnim uvjetima.
 
Predsjednik IPA Ruske Federacije Yuriy Zhdanov inače visoki policijski časnik zanimao se putem IPA sekcija o iskustvima i postupcima sigurnosnih sustava na COVID 19. Sigurno je da će biti zanimljiv njegov osvrt na postupanje sigurnosnih i drugih sustava u Ruskoj Federaciji.

M.V.