PREVENTIVNO EDUKATIVNI PROGRAM IPA HRVATSKE SEKCIJE

IPA Hrvatska Sekcija u okviru svojeg preventivno edukativnog programa izrade i distribucije preventivno edukativnih produkata sa sigurnosnim temama, krajem siječnja i početkom veljače 2020. godine, na području Istarske županije, izvršila je distribuciju 6.000 primjeraka „Prometnih bojanki za djecu„.
Prometne bojanke u obliku knjižice, besplatne su i dostavljene su svim Osnovnim školama i dječjim vrtićima na području ove županije.
Bojanke su namijenjene predškolskom uzrastu djece, prvoškolcima, te njihovim roditeljima, kako bi najmlađi kao ciljana skupina ovog produkta IPA Hrvatske Sekcije uz bojenje likova i zanimljivu igru sa odraslim osobama naučili prometna pravila i svoje prve korake u prometu od svojih domova do škole, igrališta i drugih odredišta.
Ovaj projekt provodi IPA Hrvatska Sekcija od 2004. godine na području Republike Hrvatske.
Uz ovaj projekt u okviru preventivno edukativnih projekata i obrade najaktualnijih sigurnosnih tema u Republici Hrvatskoj, IPA Hrvatska Sekcija provodi svoje programe i projekte: „Droga, ovisnost i Mladi“, „Nasilje i Mladi“, „Igre na sreću, kocka, ovisnost i mladi“, „Alkoholizam, ovisnost i mladi“, “Seksualno zlostavljanje“ i „Internet, ovisnost i mladi“.


Na godišnjoj razini IPA Hrvatska Sekcija izradi i izvrši distribuciju ciljanim skupinama do 160.000 besplatnih primjeraka preventivno edukativnih knjižica-brošura. Produkti sadrže potrebite informacije o pojavnim oblicima ovih sigurnosnih tema, statističke podatke o njima u Republici Hrvatskoj i u svijetu, informacije o njihovom prepoznavanju, kako se odnositi prema njima i kako i gdje zatražiti pomoć te niz drugih informacija o ovim sigurnosnim temama o kojima „društvena zajednica“ treba imati informacije.
IPA Hrvatska Sekcija, ove projekte provodi na cijelom području Republike Hrvatske od 2004. godine angažirajući i uključujući u njih gospodarske subjekte, institucije i pojedince. Distribuciju primjeraka-brošura prema ciljanim skupinama obavlja putem obrazovnih institucija, športskih društava, javnih medija, udruga, crkve, društvenih mreža i svih drugih oblika organiziranosti društva.