POZIV NA MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR “BRANKO HORVATIN 2019.”

Regionalni klub IPA Osječko-baranjska organizira 8. Memorijalni malonogometni turnir „Branko Horvatin-2019“, koji će se održati u čast i spomen na prerano preminulog prvog predsjednika i jednog od osnivača kluba, dana 19.10. 2019. godine u Osijeku (zgrada PU – Osijek, Trg L. Ružičke 1), s početkom u 10,00 sati.

PROGRAM:

– do 10,00 sati, okupljanje ekipa,

– u 10,00 sati, izvlačenje parova i početak natjecanja,

– po završetku natjecanja(oko 15,00 sati), proglašenje pobjednika, te nakon toga zajednički objed svih sudionika i gostiju.

Kotizacija za ekipe iznosi 200,00 kuna i uplaćuje se na račun kluba ili neposredno prije početka natjecanja.

Prijave ekipa molimo obavite do 14.10.2019. godine, na niže navedenu e-mail adresu kluba.

Uz pravovremenu najavu, možemo osigurati noćenje po popularnim cijenama,  te dogovoriti obilazak  turističkih destinacija Grada Osijeka i Baranje.

Kontakt osobe su tajnik kluba, gospodin Zoran Kon, mob.098/314-515, te zamjenik tajnika, gospodin Josip Bručić, mob.098/666-650. Radujemo se Vašem dolasku.

SERVO PER AMIKECO !

Ladislav Bece, PREDSJEDNIK

 

PROPOZICIJE

  1. MEMORIJALNOG MALONOGOMETNOG TURNIRA „BRANKO HORVATIN-2019“

 IPA klub osječko-baranjska organizira 8. memorijalni malonogometni turnir „Branko Horvatin-2019“. Turnirom rukovodi Organizacijski odbor koji daje tumačenje propozicija i odlučuje o možebitnim molbama, žalbama, te stegovnim  mjerama u svom domenu.

              Satnicu turnira i način odigravanja (skupine ili nokaut sistem) odrediti će Organizator temeljem broja prijavljenih momčadi. Sve utakmice turnira igrati će se 2 x 15 minuta. Svaka ekipa ima pravo u svakom poluvremenu na jedan time-out od jedne minute i to se vrijeme ne računa u igru. Time-out može zatražiti voditelj momčadi ili kapetan kod suca utakmice. Odmor u poluvremenu traje 3 (tri) minute i nema akumuliranih prekršaja.

Redoslijed u grupi određuje se prema sljedećim kriterijima:

  1. Broj osvojenih bodova
  2. Rezultat međusobnog susreta
  3. Gol-razlika
  4. Više postignutih golova
  5. Ždrijeb

 

SPORTSKA OPREMA

 Sportska oprema momčadi na ovom turniru ne može sadržavati znakovlje ili nazive neprimjerenog sadržaja, stranačkih obilježja niti sadržaja koji vrijeđaju nečije dostojanstvo ili ugled.

         PRAVO NASTUPA

 Na turniru mogu nastupiti svi IPA klubovi koji se pravovremeno prijave, te prije izvlačenja parova uplate kotizaciju na žiro račun IPA kluba osječko-baranjska.

BROJ IGRAČA

 Pojedini klub može za odigravanje svake od utakmica prijaviti najviše 10 igrača, s tim da se na prijavi sudjelovanja na turniru mora odmah upisati najmanje 6 igrača. Svaka momčad na terenu sastoji se od  5 igrača (4 + vratar).

 IZMJENE IGRAČA

 Izmjene igrača i vratara su „leteće“ i to na mjestu predviđenom za izmjene. Izmjene se obavljaju na način da prvo izlazi igrač sa terena pa onda ulazi zamjena. Izmjene igrača kontrolira sudac utakmice i isti može prekinuti igru zbog krive izmjene.

VRATAR

 Vratar uvodi loptu u igru rukom. Prilikom uvođenja lopte u igru i tijekom igre, vratar može rukom prebaciti središnju liniju igrališta. Vratar ne može postići pogodak rukom u nijednoj situaciji. Kada vratar ubaci loptu u igru (iz gol-auta) svom suigraču, a ovaj mu je vrati a da lopta nije prešla na protivničku polovicu ili nije igrao protivnički igrač, sudac će dosuditi indirektan udarac.

DISCIPLINSKE MJERE

 Disciplinske mjere u igri, na ovom turniru su sljedeće:

– žuti karton

– drugi žuti karton (crveni)

– direktan crveni karton

Žuti karton je disciplinska mjera opomene. Za crveni karton nakon drugog žutog kartona, igrač napušta teren a njegova zamjena ulazi nakon 2 (dvije) minute ili po primljenom pogotku njegove momčadi.

Za direktan crveni karton, igrač napušta teren a njegova zamjena ulazi nakon 5 (pet) minuta ili prije po primljenom pogotku njegove momčadi. Direktan crveni karton je automatski suspenzija igrača do odluke Organizatora.

ISKLJUČENI IGRAČI

 Minimalan broj igrača jedne momčadi na terenu je tri  (dva igrača + vratar). Ukoliko jedna momčad ostane sa jednim igračem + vratar, utakmica se prekida i protivnička momčad je pobjednik susreta.

OPĆA PRAVILA

Iz početnog udarca ne može se postići pogodak. Ovisno o razvoju situacije, sudac može dozvoliti prednost u igri. Kod svih nastavaka igre, protivnički igrač mora biti udaljen pet metara od lopte. Svi nastavci igre moraju se odigrati u roku od pet sekundi od kada je izvođač u posjedu lopte ili od znaka suca za nastavak igre. Ubacivanje iz auta izvodi se nogom sa uzdužne linije ili izvan uzdužne linije igrališta. Kompletna ekipa mora biti jednoobrazno obučena. U slučaju identičnih dresova Organizator osigurava markirne majice. Kod odigravanja utakmice na klupi mogu sjediti svi zamjenski igrači, trener i predstavnik kluba. Svaki igrač može nastupiti samo za jednu ekipu na ovom turniru, inače podliježe disciplinskim mjerama Organizatora, kako osobno tako i ekipa za koju nastupi. Penali se izvode sa linije 6 metara. U slučaju da se za prolazak u sljedeći krug natjecanja o pobjedniku odlučuje izvođenjem penala, izvode ih u prvom krugu svi igrači koji su završili utakmicu, te ukoliko i nakon toga rezultat bude izjednačen, penale nadalje može izvoditi jedan igrač.

            Organizator osigurava interne zapisnike o odigranoj utakmici, zapisničara,  lopte i suce, te uporabu internih propozicija natjecanja. Strogo se zabranjuje unošenje staklene ambalaže na klupu i prostor za gledatelje.

Ukoliko se dogodi da bilo koja ekipa ne dođe na termin odigravanja utakmice kojeg je zakazao Organizator, pa ni u počeku od 10 minuta, utakmica se registrira 3:0 za protivnika i takva momčad podliježe disciplinskim mjerama Organizatora.

Za incidente bilo kakve vrste ( verbalni ili tjelesni napad na protivničkog ili svog igrača, službene osobe iz organizacije turnira, gledatelje, nedolično ili nesportsko ponašanje prema bilo kojem sudioniku turnira i sl.) od strane pojedinca ili ekipe, automatski slijedi suspenzija do konačne odluke Organizatora turnira.

            Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna propozicija natjecanja bez posebnog obrazloženja, ukoliko se iz određenih razloga ukaže potreba za to.

PRAVO NA ŽALBU

Svaka ekipa ima pravo žalbe ukoliko se smatra oštećenim u bilo kojem obliku na ovom turniru. Žalba se može uložiti usmeno za zapisničkim stolom neposredno pred početak, u tijeku ili odmah po utakmice. Organizacijski odbor dužan je u roku od 30 minuta od zaprimljene žalbe isti razmotriti i donijeti rješenje koje je konačno.

Organizacijski odbor