POZIV NA “MEĐIMURJE OPEN 2023.” – IPA MEĐIMURJE -ČAKOVEC

Poštovani IPA prijatelji,

 Regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec poziva Vas  dana 09. rujna 2023. godine (SUBOTA), na sportski susret pod nazivom „Međimurje open 2023“. Natjecatelji će odmjeravati svoje sportske vještine u športskom ribolovu udicom na plovak.

Okupljanje sudionika natjecanja je do 08,00 sati na ribnjaku u mjestu Črečan,  gdje će se nakon doručka obaviti prijave natjecatelja i izvlačenje startnih mjesta.

 Natjecanje počinje u 10,00 sati i traje do 14,00 sati, nakon čega slijedi vaganje ulova, ručak i proglašenje pobjednika.

 Za sve dodatne informacije možete se obratiti Dariu Srnec voditelju natjecanja u športskom ribolovu na broj telefona +(385) 40 373-116, spec. 73-035., mob. 098/516-696.

 Kotizacija za natjecatelje u  sportskom ribolovu je 20 eura po osobi i može se uplatiti na žiro račun kluba ili na sam dan natjecanja na mjestu ribolova.                      ( u kotizaciji se nalazi prigodna majica, doručak, ručak, pehari, medalje i prigodne nagrade).

 Molimo vas da svoje ekipe prijavite najkasnije do 05. rujna (05.09.) na e-mail : dariosrnec@mup.hr ili na telefon 098/516-696 kod g. Daria Srnec.

 S poštovanjem,

Predsjednik,   Darko Dragičević, v.r.

 

 

 

PRAVILNIK RIBIČKOG NATJECANJA

            Natjecanje će se odvijati u parovima. Ekipu sačinjavaju dva natjecatelja.

            Svaki IPA Regionalni klub može prijaviti neograničeni broj ekipa, koje se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji.

            Natjecanje traje četiri (4) sata. (od 10,00-14,00 sati).

            Svaki pojedinac može imati neograničen broj prutova (štapova), ali istovremeno smije loviti samo s jednim. Dopušten je pribor s jednim plovkom i sa jednom udicom bez kontra kuke, uz mogućnost korištenja role.

            Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rasutom stanju i navlažena. Količina hrane i živih mamaca je neograničena.

            Zabranjena je uporaba FUJA i VER DE VASA! Kugle za hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme.

            Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu, a za vrijeme natjecanja treba ležati većim dijelom u vodi. Treba izbjegavati nepotrebno ili namjerno oštećenje ulovljene ribe.

            Ribu ulovljenu tijekom natjecanja natjecatelj mora držati u mreži čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe sudac do njegovog startnog mjesta. Nakon vaganja

puštanje ulovljene ribe. U slučaju većeg ulova za vrijeme trajanja natjecanja (10 komada i više), te ulova Amura i kečige, izvršiti će se vaganje ribe te upisivanje težine u prijavni listić od strane glavnog suca natjecanja.

            Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom te umjetnim mamcima. Sva riba se boduje.

            Vrsta ribe koja živi u ribnjaku za natjecanje je: šaran, amur i kečiga.