POZIV NA I. OTVORENO PRVENSTVO U ŠPORTSKOM RIBOLOVU – IPA BJELOVARSKO-BILOGORSKA

Regionalni klub «IPA Bjelovarsko-bilogorska»  organizira 1. Otvoreno prvenstvo u športskom ribolovu, lov ribe „UDICOM NA PLOVAK“.     

Natjecanje će se održati u subotu, 15.09.2018. godine na ribnjaku „Skresovi“ u Garešnici s početkom u 07,00 sati. 

Natjecanje je organizirano samo za ekipe po tri (3) člana, a broj ekipa je ograničen na 15 ekipa.

Kotizacija za sve prisutne članove iznosi 100 kuna po osobi, a u kotizaciju ulazi majica,doručak, ručak, pehari i medalje. Visina kotizacije povišena je zbog naplate korištenja vode.

             Molimo regionalne klubove da prijave ekipe i gostiju na broj telefona: 095/43-22-054- Željko Kanjski, najkasnije do 10. rujna 2018. godine, putem e-maila : ipa@ipa-bjelovar.hr,  ili na mail: zkanjski@gmail.com.

           Kotizaciju molimo uplatiti na žiro račun RK IPA Bjelovarsko-bilogorska, kod Erste & Steiermarkische Banke broj: HR8624020061100492386, a pod opis plaćanja upisati: kotizacija za ribolov (o uplati na žiro račun molimo javiti putem telefona), a istu će biti moguće platiti i kod dolaska na mjesto natjecanja.

 

                                         SATNICA NATJECANJA

– OD 07,00-08,00 SATI DOLAZAK I PRIJAVA EKIPA I DORUČAK

– OD 08,00-08,30 IZVLAČENJE STARTNIH BROJEVA

– OD 08,30-10,00 SATI ODLAZAK NA STAZU I PRIPREMA ZA NATJECANJE

– OD 10,00-14,00 SATI NATJECANJE

– OD 14,00-15,00 SATI VAGANJE ULOVA

– OD 15,00 SATI PROGLAŠENJE POBJEDNIKA TE PODJELA NAGRADA, PRIZNANJA I RUČAK

                                             PROPOZICIJE  NATJECANJA

            Natjecanje će se odvijati u tri sektora. Nagrađuju se tri najbolje ekipe kao i tri najbolja pojedinca po sektorima. Kapetan ekipe izvlači redoslijed izvlačenja i sektore za natjecanje, a nakon toga startni broj ekipe. Svaka ustrojstvena jedinica može prijaviti ekipu od po tri člana, koji se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji. Natjecanje traje četiri sata bez prekida. Nema pojedinačnih takmičenja.

          Svaki natjecatelj može imati neograničen broj štapova, ali istovremeno može loviti samo s jednim ribolovnim priborom. Dopušten je pribor sa plovkom i jednokukom udicom, uz mogućnost korištenja role, bez hranilice (fider riblov). Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rastresitom stanju i navlažena. Dozvoljena količina hrane je 17 litara i 2,5 litre živog mamca. Kugle za obilno hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme. Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu koja za vrijeme takmičenja većim dijelom mora biti u vodi. Nakon prvog zvučnog signala natjecatelji odlaze na svoja startna mjesta i počinju s pripremom. U dogovoru s ribolovnim društvom postoji mogućnost i odlaska vozilom do startnog mjesta.

SIGNALI NA NATJECANJU:

PRVI SIGNAL – 10 minuta prije takmičenja-početak obilnog hranjenja

DRUGI SIGNAL- početak ribolova

TREĆI SIGNAL- upozorenje za prestanak natjecanja za 5 minuta

ČETVRTI SIGNAL- završetak natjecanja i početak vaganja ulova

        Sva ulovljena riba mora se nalaziti u čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe vaga do njegovog startnog mjesta, a nakon vaganja riba se vraća u vodu. Vrste riba koje se nalaze u ribnjaku „Skresovi“ su šaran, amur, babuška, deverika, žuto oka, uklija, smuđ i štuka. Smuđ, štuka kao i riba teža od 5 kg odmah se važe i vraća ne ozlijeđena u vodu.

      Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom, kao i umjetnim mamcima.

      Nakon natjecanja ostaci hrane i mamaca ne smiju se bacati u vodu, a kupanje na stazi za vrijeme i nakon takmičenja u ribnjaku nije dozvoljeno.

 

          VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU !!!

        

     PREDSJEDNIK IPA BJELOVARSKO-BILOGORSKA

                               ALEN LJUNA