POZIV NA 20. OTVORENO PRVENSTVO U ŠPORTSKOM RIBOLOVU, LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK – IPA KARLOVAC

Poštovani IPA prijatelji,
kao i proteklih devetnaest godina Policijska udruga „IPA – Regionalni klub Karlovac“ organizira jubilarno 20. OTVORENO PRVENSTVO U ŠPORTSKOM RIBOLOVU, LOV RIBE UDICOM NA PLOVAK.

        Prvenstvo će se održati u subotu  14. svibnja 2022. godine  na jezerima  “ŠLJUNČARA”  kod Ozlja (45.596871, 15.511421).

Molimo Vas da ovaj poziv učinite dostupnim svim svojim članovima, da ih animirate i uvjerite ih da će to biti prekrasno proveden proljetni dan u prelijepoj prirodi. Također  Vas molimo da glas o ovome pošaljete i našim IPA prijateljima u susjednim nam državama (Italija, Slovenija, Mađarska, Austrija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, sjeverna Makedonija i dr.), te ih pozovete da nam se pridruže.

Kotizacija za  natjecatelje iznosi 140 kuna po natjecatelju (ekipa 420,00 kuna), a za ostale goste kotizacija iznosi 70,00 kuna. U kotizaciju ulazi prigodna majica, doručak, ručak te  pehari i medalje za najuspješnije natjecatelje.

 

Molimo regionalne klubove da prijavu ekipa (tri člana) i gostiju prijave predsjedniku kluba Željku Magdiću na broj mobitela 099/437-9656 ili na e-mail  zmagdic@.mup.hr, najkasnije do 11. svibnja 2022. godine.

Kotizaciju molimo uplatiti na IBAN račun IPA – Regionalnog kluba Karlovac broj: HR5523400091100233088 otvoren kod Privredne banke Zagreb, u svrhu: Kotizacija za ribolovno natjecanje (potvrdu o uplati poslati na gore navedeni e-mail), a istu je moguće uplatiti i kod dolaska na mjesto natjecanja.

 PROTOKOL PRVENSTVA:
07,00-8,00 SATI OKUPLJANJE NATJECATELJA, PRIJAVE EKIPA I DORUČAK.
8,00-8,30 SATI IZVLAČENJE STARTNIH BROJEVA
8,30-10,00 SATI ODLAZAK NA STAZU, TE PRIPREMA ZA NATJECANJE
10,00-15,00 SATI NATJECANJE
15,05 SATI VAGANJE ULOVA
16,00 SATI PROGLAŠENJE EKIPNIH I POJEDINAČNIH POBJEDNIKA, TE PODJELA NAGRADA I PRIZNANJA.RUČAK I DRUŽENJE.

PREDSJEDNIK IPA RK KARLOVAC
Željko Magdić v. r.

PROPOZICIJE NATJECANJA:

Lov ribe udicom na plovak

Natjecanje će se odvijati u tri sektora (A sektor na jezeru broj 3, B i C sektor na jezeru broj 1). Kapetan ekipe izvlači redoslijed izvlačenja, sektor za natjecatelje, a zatim izvlači jedinstveni startni broj za ekipu. Svaki regionalni klub može prijaviti neograničen broj ekipa po tri člana koji se natječu za najbolji plasman u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Natjecanje traje 5 sati bez prekida.

Svaki natjecatelj može imati neograničeni broj prutova, ali istovremeno smije loviti samo s jednim. Dopušteni je pribor sa jednim plovkom i sa jednom jednokukom udicom, uz mogućnost korištenja role.

Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rastresitom stanju i navlažena. Dozvoljena količina hrane je do 15 litara i 2,5 litara živog mamca. Ver-de- vas i fuji nisu dozvoljeni. Kugle za obilno hranjene natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme priprema.

Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu, a za vrijeme natjecanja treba ležati većim dijelom u vodi.

Nakon prvog zvučnog signala natjecatelji odlaze na svoja startna mjesta i počinju sa pripremom.

SIGNALI  NA NATJECANJU:
PRVI SIGNAL Vrijeme ulaska natjecatelja na startno mjesto i početak pripreme.
DRUGI SIGNAL Početaka obilnog hranjenja u trajanju od 10 minuta.
TREĆI SIGNAL Početak ribolova

ČETVRTI SIGNAL Upozorenje da će natjecanje završiti kroz 5 minuta.
PETI SIGNAL Natjecanje završava. Početak vaganja ribe.

Ribe koje je ulovio tijekom natjecanja, natjecatelj mora držati u mreži čuvarici koja se nalazi u vodi sve dok ne dođe vaga do njegovog startnog mjesta. Na znak suca ulovljene ribe vraćaju se u vodu. Vrsta ribe koja živi u vodi predviđenoj za natjecanje je šaran, amur, babuška, deverika, plotica, žutooka, klija i dr.

Smuđ se ne boduje.

Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom kao mamcem, te umjetnim mamcima.

Nakon natjecanja ostaci hrane i mamaca ne smiju se bacati u vodu.