OD KORIZME DO ADVENTA ČEPOVI ZA UOLL-ČAKOVEC

Početkom Korizme naš Klub je započeo s jednom malom akcijom,  a u koju su se uključile sve Ustrojstvene jedinice naše PU-e. Naime za potrebe Udruge oboljelih od Leukemije i Limfoma Hrvatske (UOLL) skupljali su se PLASTIČNI ČEPOVI s boca.  Kako je u međuvremenu nastupila pandemija virusa COVID-19, skupljanje je nastavljeno. Prvim danima Adventa donijeli smo odluku da se sakupljeni materijal dostavi gore navedenoj Udruzi, koja je uz potporu načelnika PU SD gosp. Dražena Vitez i izvršena. Samo uručenje izvršio je Željko Turk dopredsjednik IPA Međimurska-Čakovec i gl. tajnik IPA Sekcije Hrvatska, koji  je s kolegicama iz RK IPA Međimurje-Čakovec Danijelom Turk i Sanjom Pfeifar materijal isporučio predsjedniku Udruge Emilu Viboviću, koji se tom prilikom zahvalio svima na skupljanju i pomoći koja će dobro doći najpotrebnijima.

Zahvaljujemo se svima koji su svojim zalaganjem doprinijeli da se skupi zavidna količina čepova, također i onima koji su u skupljanje uključili svoju djecu, kao i Dječjem Vrtiću “More” Split.

Akcija ide dalje, te potičemo i sve druge koji do sada nisu sudjelovali, da nađu vremena i prostora, te da ne bacaju čepove u smeće, već da ih pospreme i dostave u naš Klub, a mi ćemo ih proslijediti u Udrugu UOLL Čakovec, te na taj način pored toga što ćemo se ekološki osvijestiti, učinit ćemo i humano djelo, te pomoći najpotrebnijima.

 

Perica Orešković, predsjednik RK IPA Split