IPA ŠIBENIK NA OTVARANJU VETERANSKOG CENTRA

U Šibeniku je dana 10.06.2022 godine u nekadašnjoj vojarni “Bribirskih knezova” uz prisustvo premijera gospodina Andreja Plenkovića i ministra Hrvatskih branitelja gospodina Tome Medveda, a koji su predvodili visoku državnu delegaciju, svečano otvoren suvremeno opremljen 1. Veteranski centar u Republici Hrvatskoj namijenjen za pomoć, rehabilitaciju i liječenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Na svečanom otvorenju na poziv Ministarstva branitelja sudjelovali, uz predstavnike drugih vojnih i policijskih braniteljskih udruga, predstavnici Regionalnog kluba IPA Šibensko-kninska i to zamjenik predsjednika Kluba Damir Maksimović, tajnik Kluba Saša Komesarović i podpredsjednik Kluba Petar Dražić.

Malo o samom Veteranskom centru. Smještajni kapacitet centra u Šibeniku je 150 ležajeva, a godišnje će, prema procjenama, moći primiti oko 2500 korisnika o kojima će brinuti tim psihologa, fizioterapeuta, radnih terapeuta, socijalnih radnika, kineziologa i drugog medicinskog osoblja.

Uz ovaj u Šibeniku grade se još tri centra i to u Petrinji, Sinju i Daruvaru, a za njihovu izgradnju osigurano je ukupno 399 milijuna kuna, od čega 85% čine sredstva iz EU fondova za regionalni razvoj.

Zahvaljujemo se Ministarstvu Hrvatskih branitelja na pozivu.

 

D.R.