IPA ISTRA RUNNING TEAM – 100 MILJA ISTRE

Tijekom vikenda od 06.-08.04. 2018. godine gotovo 2.000 tisuće trail trkača iz 52 zemlje svijeta pohodilo je Istru, gdje su sudjelovali u 6. izdanju „100 milja Istre“ jednoj od najjačih utrka iz svjetske elitne skupine Ultra Trail World Tura, a koja se trči u prirodi po označenim stazama od istočnog dijela Istre – grada Labina, preko svoje najviše planine Učke ove godine pod snijegom, kroz mnoge srednjovjekovne gradiće istarske unutrašnjosti i završava na zapadnom dijelu poluotoka u gradu Umag-Umago.
Članovi IPA ISTRA Running team-a dali su svoj značajni doprinos ovoj svjetskoj manifestaciji sporta, na način da je 5 naših članova sudjelovalo sukladno svojim mogućnostima na utrkama od 170 i 41 km.
Tako su naši ulatramaratonci Nataša Rogić Jukopila i Bernard Perković uspješno savladali najtežu utrku od 170 km (RED) udruživši snage, volju i upornost te najtežu dionicu završili zajedno za 32 sata i 56 minuta.

 

 

 

 

Naša Suzana Sokač je uspješno istrčala utrku od 41 km (YELOW) za 6 sati i 5 minuta, dok su Dražen Tomić  i Emir Jakupović istu dionicu zajedno završili za 5 sati i 26 minuta.
Čestitke svima trkačima na istrčanim donicama i promociji naše udruge, te uspješan i brz oporavak za druge predstojeće utrke.