IPA BRODSKO-POSAVSKA VRATILA SE SA PUTOVANJA IZ ALBANIJE!

    Regionalni klub IPA brodsko posavska u vremenu od 20. do 25. lipnja 2024. godine posjetio je prekrasnu i prijateljsku Albaniju. Već tradicionalno klub u mjesecu lipnju organizira putovanje uz suradnju IPA prijatelja, pa je nakon Bugarske, Makedonije, Crne Gore, na red došla i Albanija. Sama organizacija putovanja bez pomoći kolege Ardijana Zaganjori iz IPA Albanija bila bi jako zahtjevna. Prijave za putovanje u Albaniju bile su puno veće od naših mogućnosti i za samo nekoliko dana autobus je bio popunjen. Naš prijatelj i domaćin Ardijan Zaganjori obradovao se poklonima, ali dres naše reprezentacije posebno je izdvoji jer je pored svoje reprezentacije iskreno navijao za Hrvatsku.

    Obilazak prekrasnog, povijesnog gradića Berat koji je smješten na rijeci Osum, ispod planine Tomor, koji je 1961. godine proglašen gradom muzejom a od 2008. godine upisan je na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine.

    Obilazak najpoznatijih znamenitosti Albanije u pratnji iskusnog vodiča od kojih moramo izdvojiti prepoznatljive bunkere, džamije u Draču, Tirani i Beratu, kao i obilazak najljepših plaža, organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Italija, kao i uživanje u ljepotama mora i rashlađivanje u bazenima su samo maleni djelići s kojima se naša vesela ekipa susrela na ovom predivnom putovanju.

    Kao i svaki put, dana je bilo premalo, a mjesta koje smo željeli posjetiti bilo je previše, tako da je ostalo dosta prostora za organizaciju slijedećeg putovanja u jednu prekrasnu i prijateljsku zemlju kao što je Albanija iz koje nosimo prekrasna iskustva i svakako bi ju preporučila našoj IPA obitelji.

SERVO PER AMIKECO

M.B.