FOTO NATJEČAJ IPA 2020 „MARIJAN PRIBILOVIĆ – PRIBI“

Povodom provedenog IPA foto natječaja u čast i spomen prerano preminulog člana IPA Sisačko-moslavačke, Marijana Pribilovića – Pribija, umirovljenog djelatnika PU Sisačko-moslavačke, dragovoljca i ratnog invalida Domovinskog rata, ujedno i člana Foto kluba „Petrinja“ i  suradnika odnosno snimatelja Nova TV. Organizatori RK IPA Sisačko-moslavačka i RK IPA Istra, zahvaljuju na učestvovanju svim fotografima koji su se uključili u ovaj projekt, slanjem svojih uradaka, koji je po prvi puta organiziran u ovoj iznimno teškoj godini kako za sve nas pojedinačno tako i za cijeli svijet, 2020. godini. Nažalost u ovim ograničenim uvijetima uzrokovanim globalnom pandemijom Kovida -19, organizatori ovog Foto natječaja, odlučili su svim učesnicima dodijeliti simbolične nagrade u sječanje na ovaj prvoorganizirani natječaj. Isti je planiran da preraste u tradicionalni. Tako da ponovo pozivamo sve učesnike da se ponovo u slijedečoj godini uključe u ovaj projekt i da ime i sječanje na našeg prijatelja Pribija i dalje traje.

Sve pristigle fotografije za ovaj IPA foto natječaj 2020 g, ostaju u arhivi i biti će objavljene po završetku slijedečeg natječaja 2021., kada će biti objedinjene i objavljene u brošuri odnosno reviji. Rečena revija je trebala biti objavljena i ove godine, ali zbog znanih razloga prolongirana je, kao i sve ostale radnje za slijedeću godinu, odnosno IPA foto natječaj 2021.godine, od izložbe, kako u galeriji Krsto Hegedušić u Petrinji, tako i u muzeju Policije, do drugih planiranih događanja i akcija.

Usprkos otežanim i restriktivnim uvijetima, stručni žiri ovog natjecanja u sastavu:  Josip Karaturović, Igor Dasović, Rozalija Šabalj Božić, Darko Kireta i  Besim  Mujazinović  su od pristiglih fotografija odabrali i ocijenili najuspiješnije. Najbolje ocijenjene i pobjedničke fotografije će biti nagrađene i kako je rećeno biti će prosijeđene Svjetskoj organizaciji IPA, na INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY COMPETITION, organiziran od strane SOCIO – CULTURAL COMMISSION IPA, te će sudjelovati u međunarodnom natjecanju.

Najbolje ocijenjenima pristiglim fotografijama u kategoriji slobodna tema su:

   • Fotografija pod nazivom „Nirvana“, autora Tomislav Kolić
  • „Bijeg“, autora Aleksandar Tomulić
 • „Stisak ruke, autorice Vesna Špoljar

 

Pod najboljim fotografijama u kategoriji strukovna tema, najboljim su ocijenjene i proglašene:

   • Fotografija autora Željko Gašparević
  • fotografija pod nazivom „Žuto“, autora Ante Roca
 • Fotografija pod nazivom“Policija“, autora Mergim Zekaj

Ovom prilikom zahvaljujemo gradu Petinja i gradonačelniku Darijnku Dumbović, koji su prepoznali i sa zadovoljstvom se uključili u ovu akciju posvečenu našem Maijanu Pribiloviću, posebna zahvala i Petrinjskom radiju koji je ujedno i medijski pokrovitelj. Ujedno izražavamo zahvalu svim učesnicima, te pozivamo da se uključite i u slijedečem natječaju za 2021 godinu, sa vjerom u bolje i normalnije uvijete života.

I.O.