DVANAESTI SUSRET IPA SEKCIJA HRVATSKE I SLOVENIJE!

Tradicionalni susret IPA Hrvatske Sekcije i IPA Slovenije u dvanaestom izdanju svjedoči o  jedinstvenoj tradiciji suradnje dviju IPA sekcija u okvirima IPA, što je istakao i sam predsjednik Pierre Martin Moulan.  Odredište susreta je bio grad Buzet, a domaćin IPA Istra.

TISKOVNA  KONFERENCIJA!

Prema planu IPA Hrvatske Sekcije za 2018. godinu, tradicionalni susret Upravnih odbora IPA Hrvatske i IPA Sekcije Slovenije, održan je 27. i 28. listopada 2018. godine u gradu Buzetu. Susretu su se odazvali po 7 članova upravnih odbora obiju sekcija sa sebi dragom osobom.

Predsjednici sekcija Miljenko Vidak i Jože Senica u hotelu Vela Vrata u Buzetu  gdje se održao susret, održali su tiskovnu konferenciju i javnosti priopćili svrhovitost i ciljeve ovog susreta te rezultate u prethodnih 11 susreta. Naglašeno je kako su susreti dviju sekcija iznjedrili Balkansko Jadransku konferenciju koja se veće 5 godina  održava i na kojoj sekcije članice raspravljaju o aktualnim sigurnosnim temama na području zemalja članica.

ZAJEDNIČKA  SJEDNICA!

Na zajedničkoj sjednici upravnih odbora ovih dviju prijateljskih sekcija, oba predsjednika naglasili su dobru suradnju IPA klubova i sudjelovanje na manifestacijama koje organiziraju u Hrvatskoj i Sloveniji te zajedničku suradnji izaslanstava obiju sekcija u tijelima IPA na međunarodnoj razini.

Raspravilo se i o predstojećem kongresu koji se održava u Cavtatu 2019. godine kada bi se moglo istaknuti kandidate iz redova ove dvije sekcije za pojedine funkcije u tijelima IPA, no to je prepušteno na odluku tijelima svakoj sekciji u terminima priprave kongresa.

Naredni susret održat će se u Sloveniji 2019. godine u organizaciji IPA Sekcije Slovenije obzirom je zaključeno kako ovu svojevrsnu i uspješnu prijateljsku tradiciju između dviju sekcija treba nastaviti. U kuloarima se spominjalo kako 13.-i susret treba održati u inozemstvu obzirom na sretni broj 13, ali to je bila šaljiva dosjetka, ova tradicija sadržajnog prijateljstva dviju sekcija ima svoj nastavak ritmom kao i do sada, naglasio je predsjednik IPA Sekcije Slovenije, Joža Senic.

IZLETNIČKI  PROGRAM!

Nakon službenog dijela programa uslijedio je onaj izletnički za koji se pobrinuli aktivisti IPA Istra kako i dolikuje. Odredište su bile Livade, mjesto u kojem se održavaju „Dani tartufa“ u gospodarstvu počasnog člana IPA, našeg kako ga zovemo „Žiganto tartufi“. Sudionici su isprobali delicije sa sadržajima tartufa i posebnog vina koje se sljubljuje sa ovim delicijama.

Obzirom je berba maslina u tijeku i njihova prerada u maslinovo ulje, izletnici su posjetili mjesto Ipši i gospodarstvo zlatnog uljara IPŠA. U krasnoj konobi i vatricu u kaminu uživalo se uz kušanje ulja nositelja zlatne medalje ali i dvije vrste posebnog načina izrađenog vina.

ZAJEDNIČKA  VEČERA!

Na zajedničkoj večeri u svečanom ozračju, sudionicima susreta priključili su se i zamjenica gradonačelnika, Ana Pernić i načelnica Policijske Postaje Buzet, Betina Zgrablić. Još jednom sudionicima su se obratili predsjednici obiju sekcija, razmijenili spomen plakete na ovaj susret. Zamjenica gradonačelnika se biranim riječima obratila sudionicima i zahvalila na odabiru Buzeta za ovaj susret i projektima koje provodi IPA  kod nas i u svijetu. Načelnica policijske Postaje Buzet, zahvalila je na pozivu i dala potpunu potporu ovom susretu.

85-OBLJETNICA  ISTARSKOG  VODOVODA!

Dan ranije susreta dviju sekcije u Buzetu je održana proslava nesvakidašnjeg jubileja. Istarski Vodovod je na svoju 85-u godišnjicu svog utemeljenja i uspješnog djelovanja među inim pozvao predsjednike IPA Hrvatske Sekcije i IPA Istra.

Proslava je doista impozantno pripravljena kako i dolikuje ovoj obljetnici uspješnog djelovanja ove tvrtke, kojoj su nazočili izaslanici vlade, sabora, nekoliko ministarstava, županije Istarske, gradova i drugih institucija političkog i javnog života.

Predsjednici IPA Hrvatske Sekcije i IPA Istra su se pridružili čestitkama ove obljetnice, direktoru Istarskog Vodovoda i gradonačelniku grada Buzeta. Ova tvrtka i grad Buzet već dugi niz godina surađuju sa IPA Istra i IPA Hrvatskom Sekcijom na mnogim projektima strukovnim i humanim, pa su se našli i u momentima slavlja.

 Iskrene čestitke i zahvala za suradnju i potporu.

M.V.