„TUNERA 2019“ U BAKARCU!

Jedna od novih manifestacija članica IPA Hrvatske Sekcije u organizaciji IPA Primorsko Goranske, naziva ribarski triatlon „Tunera 2019“ održana je u Bakarcu 06. 04 .2019. godine. Manifestacija je okupila nešto više od 50-ak članova IPA i simpatizera. Predsjednik IPA Hrvatske sekcije je pozdravio sudionike na otvorenju. Sudionici ove rekreativne manifestacije bili su članovi  IPA Primorsko Goranske iz redova policije, policijskih umirovljenika, počasnog članstva, Zbora Narodne Garde, SJP Ajkula, Dubrovačkih specijalaca i drugih, te ribići i članovi vodstva IPA Istra i IPA Šibensko-kninske i domaćin Ribarsko Športski klub „Tunera“ iz Bakarca u čijim prostorima je održano druženje.

RIBA SLABO GRIZLA!

Ukupno 13 ribića se odvažilo uloviti ribice sa obale, udicom na poziciji gdje su nekad stari ribari lovili tune. Lovina nije bila niti malo pozamašna tako da su sudionici koji su čekali lovinu, a igrali su karte, briškulu i trešetu i natjecali se u boćanju uživali u cjelodnevnom roštilju u raznovrsnim mesnim delicijama ali i ribi na gradele koju je osigurala svojom donacijom tvrtka UGOR iz Rijeke.

 

 

 

 

 

MALI RIBIĆI ULOVILI VELIKE RIBE!

Pobjednici natjecanja u ribićiji su 2 mladića iz Bakarca koji su očito već iskusni u ovoj disciplini i ulovili su svaki po jednu kraljicu riba, oradu, ostali su ulovili jegulju i jedan primjerak ribe koju ni dobri poznavatelji ribe nisu sa sigurnošću mogli identificirati. Treće mjesto i brončanu medalju osvojio je poznati ribolovac IPA Istra, Vlado Jažić, svi ostali su ulovili srdelice sa roštilja.

DISCIPLINIRANI KARTAČI I BOĆARI!

Čekajući lovinu ribića, sudionici ove prijateljske manifestacije, sastavljenu od svih generacija, svih rodova aktivne i umirovljene policije, predstavnika sportsko ribolovnog društva iz Bakarca, hotelijera, Turističke zajednice Kraljevice i drugih uživali su uz ova dva rekreativna športa uz roštilj zamjenika glavnog roštiljera Josipa Rupčić kojeg je stigla zakašnjela gripa. Saša je bio izvanredna zamjena uz pomoćnika Kikija, tako da su i glasni dalmatinci i drugi koji su obično glasni uz boće i karte bili tihi zauzeti delicijama roštilja.

ZAPLJESKALI  SAMI  SEBI!

Nakon podjele medalja, priznanja, zahvalnica i suvenira IPA, sudionici su pljeskom zaključili ovu prvu manifestaciju nazvanu ribarski triatlon i time potvrdili tradicionalnost ovog okupljanja članstva. Naglašeno je kako će dogodine na tunerama u Bakarskom zaljevu koje su ove godine bile na restauraciji, uz Hrvatski barjak zavijoriti i zastave IPA. Možda dogodine naleti i poneka tuna na malu udicu. 

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.