IPA HRVATSKA SEKCIJA SPONZOR IPA REPUBLIKA KOREJE?

Dana 5. ožujak 2019. g. s početkom u 11,30 sati održan je radni sastanak u prostorijama Veleposlanstva Republike Koreje u Zagrebu na kojemu su sudjelovali, dopredsjednik Darko Minković i međ. delegat Vlaho Lujo, ispred IPA Sekcije Hrvatske i vice-konzulica Park Junghyun, ispred Veleposlanstva Republike Koreje.

Skladu sa dobivenom suglasnošću međ. predsjednika IPA, Pierre-Martina Moulina, IPA Sekcija Hrvatska započela je razgovor u vezi početka procesa osnivanja međunarodnog policijskog udruženja,  IPA u Republici Koreji kojom bi IPA Sekcija Hrvatska imala ulogu mentorske sekcije.

Predstavnici IPA Sekcije Hrvatska upoznali su vice-konzulicu s općim informacijama i temeljnim načelima udruženja, o prednostima članstva, o povijesti i dosadašnjim aktivnostima IPA Sekcije Hrvatska s posebnim naglaskom o mentorskom iskustvu za Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju, o događajima od iznimnog značaja u 2019. g. (svjetski kongres, tjedan prijateljstva i međunaordno okupljanje mladosti), te o procesu pridruživanja do razine punopravne članice međunarodnog policijskog udruženja.

Obzirom na svoj konzularni djelokrug rada u veleposlanstvu, vice-konzulica iskazala je iznimni interes za IPA-u, prije svega kao dodatnu kariku u učvršćivanju međusobnih dobrih odnosa između Republike Hrvastke i Republike Koreje, kao i unapređenje policijske struke, širenja prijateljstva te podizanja sveopće razine sigurnosti korejskim turistima u Hrvatskoj.

Vice-konzulica obvezala se da će, nakon što primi dodatne materijale, upoznati resorno Ministarstvo unutarnjih poslova i sigurnosti, Republike Koreje, te očekuje pozitivni odgovor u smjeru razvijanja daljnjih međusobnim odnosa prema zajedničkom cilju osnivanja  IPA Sekcije Republike Koreja.

Predstavnici IPA Sekcije Hrvatske zahvalili su na prijamu te pozvali predstavnike korejske policije na 64. IPA Svjetski kongres u Dubrovniku u statusu gosta-promatrača.

V.L.