ODRŽAN 3. MEMORIJAL TOMISLAV BAŠIĆ

U čast sjećanja na policijskog službenika Tomislava Bašića, djelatnika Policijske postaje Poreč koji je tragično poginuo u prometnoj nesreći kod Tara 2019. godine, njegovi kolege su 22. lipnja u Poreču organizirali malonogometni turnir uz suorganizatora IPA ISTRA. Ovaj događaj okupio je velik broj sudionika i gledatelja, potvrđujući važnost zajedništva i sjećanja na kolege koji su nas prerano napustili.

Turnir je privukao devet ekipa, od kojih su sedam bile iz različitih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave istarske, jedna iz Policijske uprave brodsko-posavske – s obzirom da je Tomislav bio porijeklom iz Slavonskog Broda – te jedna ekipa pod nazivom Prijatelji policije. Nakon napetih i uzbudljivih utakmica, ekipa Policijske postaje Rovinj odnijela je pobjedu u finalu, pobijedivši ekipu kriminalističke policije Policijske postaje Poreč. Treće mjesto zauzela je ekipa temeljne policije Policijske postaje Poreč-Parenzo.

Načelnik Policijske postaje Poreč – Parenzo, Davor Švenda, u ime načelnika Policijske uprave istarske, pozdravio je sudionike turnira uz predstavnika IPA ISTRA Igora Dasovića. U svom prigodnom govoru prisjetio se stradalog kolege Tomislava Bašića, ističući njegov doprinos zajednici i odanost poslu. Također je svim sudionicima turnira poželio uspjeh. Turnir je svojim nastupom uveličala i Policijska klapa Sv. Mihovil, dodajući svečani ton događaju.

Prije početka turnira, Tomislavovi kolege i prijatelji posjetili su njegov grob gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće, odajući mu počast. Ovaj čin prisjećanja pokazao je koliko je Tomislav bio voljen i poštovan među svojim kolegama.

Ovaj malonogometni turnir ne samo da je poslužio kao sjećanje na Tomislava Bašića, već je i dodatno ojačao vezu među policijskim službenicima i zajednicom, pokazujući snagu solidarnosti i zajedništva.

 

 I.D.