NOĆNI MARATON U VOJVODINI

      Dana 22.06. 2024. godine u Novom Sadu, sjedištu Autonomne pokrajine Vojvodine, održan je 15. NOĆNI MARATON u organizaciji ARK Fruška gora, koji je okupio oko 1.000 trkača u disciplinama maraton (42,2 km), polumaraton (21,1 km), mini maraton (6 km) te nordijsko hodanje.

      Jedan od rijetkih trkačkih događaja u ovom dijelu regije koji se održava u noćnom terminu, bio je svakako lijepa pozivnica i prilika da na istom odluče sudjelovati i trkači IPA ISTRE, te nakon sudjelovanja na Novogodišnjoj utrci u Varaždinu, ovaj put se okušaju i na većim udaljenostima.

      Start svih utrka na ovom festivalu trčanja dobrih vibracija i odlične organizacije bio je u 20.00 sati na stadionu FK Index-a, a potom se nastavilo na prekrasnoj šetnici uz lijepi plavi Dunav – Sunčani kej sa pogledom na Petrovaradinsku tvrđavu, gdje se na kružnoj stazi od 7 km trčalo ukupno 6 krugova za maraton, uz lijepu podršku volontera na svim kontrolnim i okrjepnim točkama, kao i pratnju vjernih simbola maratona – komaraca, koji su također pokazali dobru formu i ustrajnost tijekom noći.

      U ekstremnim uvjetima i vrhuncu toplinskog vala koji je tih dana vladao u cijeloj regiji, svoje učešće i doprinos dali su članovi sekcije i obitelji Jakupović, gdje je najmlađi član Adriann među starijima i iskusnijima atletičarima zauzeo odlično 5. mjesto u ukupnom poretku, a tata Emir u najdužoj maratonskoj disciplini osvojio 4.mjesto u ukupnom poretku, te 1. mjesto u svojoj kategoriji, dok je mama Alica pružila tehničku podršku oko opskrbe trkača potrebnim napitcima tijekom utrke.

      Puno lijepih emocija, dojmova, dragih ljudi koje smo upoznali i susreli dobar je poziv za sve ljubitelje trčanja da posjete ovaj jedinstveni noćni događaj na prekrasnom Sunčanom keju, te uz energiju i valove plavoga Dunava istrče neku od ovih disciplina, a potom i prošetaju Novim Sadom, koji vas ne ostavlja ravnodušnim.

      Možda budete te sreće pa sretnete i upoznate Garija, jer mi nismo imali priliku, zbog čega ćemo morati ponoviti ovaj posjet.

   

 

A.R.J.