IZBORNA SKUPŠTINA IPA PRIMORSKO GORANSKE!

Odgođena skupština IPA Primorsko Goranske poradi KOVID 19, održana je odmah po poboljšanju epidemiološke situacije. Skupština je održana u hotelu Kukuriku u gradu Kastav, 18.06.2020. godine.

Delegati su vrlo disciplinirano poštivali i pridržavali se svih preporuka i uputa nadležnih službi i vlasti i u takvom ograničenom ozračju izabrali upravni odbor kluba i sva druga tijela kluba za naredni četverogodišnji mandat.

Dosadašnji predsjednik Jasmin Brkljača a potom i radno predsjedništvo prezentirali su izviješća o aktivnostima kluba, financijsko izviješće te program aktivnosti za narednu godinu. Svi dokumenti usvojeni su jednoglasnom odlukom nazočnih delegata skupštine.

U samom uvodu skupštine nakon himni Republike Hrvatske i IPA, nazočnima se obratio predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak. U kratkom osvrtu o trenutnom stanju i aktivnostima sekcije i ograničenim uvjetima djelovanja poradi KOVID 19,  informirao je delegate o aktivnostima novoizabranog vodstva IPA na kongresu u Cavtatu krajem protekle godine. Naglasak je ipak bio na aktivnosti  IPA Hrvatske Sekcije u protekloj, 2019. godini kada je sekcija bila domaćinom susreta mladeži IPA, kongresu IPA i potom izletničkog programa sudionika kongresa i gostiju sa svih kontinenata. U svim aktivnostima osim članova svih tijela sekcije sudjelovali su i volonteri iz mnogih članica sekcije kao i iz IPA Primorsko Goranske koja je imala vrlo značajan broj volontera  u svim aktivnostima, posebno na onim IYG 2019. Predsjednik je pohvalio i zahvalio svima na ovim projektima i na narednim manifestacijama svim sudionicima će dodijeliti priznanja i odličja sekcije.

NOVI STARI PREDSJEDNIK!
U izbornom dijelu sjednice, nositelj liste, pokazalo se jedine za ovu sjednicu, Miljenko Vidak prezentirao je listu za sve funkcije kluba. Prethodni predsjednik Jasmin Brkljača iz svojih razloga nije se kandidirao za mogući budući četverogodišnji mandat. Glavnina dosadašnjih članova tijela kluba nastavljaju svoj rad u narednom mandatu, poneki na drugim funkcijama prema zamisli nositelja liste. Na značajnim funkcijama tajnika i njegovog zamjenika su nova imena Tino Medvidović i Dražen Šarčević te na funkciji glavne zapisničarke je Marijana Žunić. Članovi su to kluba koji su se iskazali na već spomenutim međunarodnim aktivnostima sekcije i manifestacijama u organizaciji kluba.

Izabrani predsjednik kluba Miljenko Vidak, zahvalio je svima koji su se stavili u funkciju promicanja prijateljstva među policajcima svijeta koje će se provoditi organizacijom manifestacija kluba na međunarodnoj i domaćoj razini. Također je zahvalio svim delegatima na ukazanom povjerenju.

SADRŽAJNO DRUŽENJE!
Iako u već spomenutim ograničenjima glede KOVID19,  domaćin, vlasnik hotela KUKURIKU, Neno Kukurin, i Dejan Rubeša, vlasnik vinarije „Plovanić“  dugogodišnji članovi IPA Primorsko Goranske, za četrdesetak delegata priredili su istinski vrhunske gastronomske delicije. Nakon poduže apstinencije ovo druženje je doista bilo potrebno. Nedostajali su tradicionalni zvuci IPA BAND-a uz koje se uvijek zaplesalo no to nije bilo moguće obzirom na preporuke KOVID19.

M.V.