POZIV NA II. OTVORENO PRVENSTVO U ŠPORTSKOM RIBOLOVU – IPA BJELOVARSKO-BILOGORSKA

Regionalni klub «IPA Bjelovarsko-bilogorska»  organizira 2. Otvoreno prvenstvo u športskom ribolovu, lov ribe „UDICOM NA PLOVAK“.     

Natjecanje će se održati u subotu, 07.09.2019. godine na ribnjaku ŠRD „ŠTUKA“ u Poljanskom lugu, mjesto kod Vrbovca s početkom u 07,00 sati. 

Natjecanje je organizirano samo za ekipe po tri (3) člana, a broj ekipa je ograničen na 15 ekipa, i vrijeme takmičenja je pet (5) sati.

Kotizacija za sve prisutne članove iznosi 100 kuna po osobi, a u kotizaciju ulazi majica, doručak, ručak, pehari i medalje.

           Molimo regionalne klubove da prijave ekipe i gostiju na broj telefona: 095/43-22-054 (Željko Kanjski), najkasnije do 5. rujna 2019. godine, putem e-maila : ipa@ipa-bjelovar.hr,  ili na mail: zkanjski@gmail.com.

           Kotizaciju molimo uplatiti na žiro račun RK IPA Bjelovarsko-bilogorska, kod Erste & Steiermarkische Banke broj: HR8624020061100492386, a pod opis plaćanja upisati: kotizacija za ribolov (o uplati na žiro račun molimo javiti putem telefona), a istu će biti moguće platiti i kod dolaska na mjesto natjecanja.

 

                                         SATNICA NATJECANJA

– OD 07,00-07,30 SATI DOLAZAK I PRIJAVA EKIPA I DORUČAK

– OD 07,30-08,00 IZVLAČENJE STARTNIH BROJEVA

– OD 08,00-09,30 SATI ODLAZAK NA STAZU I PRIPREMA ZA NATJECANJE

– OD 09,30-14,30 SATI NATJECANJE

– OD 14,30-15,00 SATI VAGANJE ULOVA

– OD 15,00 SATI PROGLAŠENJE POBJEDNIKA TE PODJELA NAGRADA, PRIZNANJA I RUČAK

PROPOZICIJE  NATJECANJA

            Natjecanje će se odvijati u tri sektora. Nagrađuju se tri najbolje ekipe kao i tri najbolja pojedinca po sektorima. Kapetan ekipe izvlači redoslijed izvlačenja i sektore za natjecanje, a nakon toga startni broj ekipe. Svaka ustrojstvena jedinica može prijaviti ekipu od po tri člana, koji se natječu za najbolji plasman u ekipnoj konkurenciji. Natjecanje traje pet (5) sati bez prekida. Nema pojedinačnih takmičenja.

          Svaki natjecatelj može imati neograničen broj štapova, ali istovremeno može loviti samo s jednim ribolovnim priborom. Dopušten je pribor sa plovkom i jednokukom udicom, uz mogućnost korištenja role, bez hranilice (fider ribolov). Hrana za primamljivanje treba biti prirodnog porijekla, u rastresitom stanju i navlažena. Dozvoljena količina hrane je 17 litara i 2,5 litre živog mamca. Kugle za obilno hranjenje natjecatelj priprema na startnom mjestu za vrijeme pripreme. Svaki natjecatelj obavezan je imati mrežu čuvaricu koja za vrijeme takmičenja većim dijelom mora biti u vodi. Nakon prvog zvučnog signala natjecatelji odlaze na svoja startna mjesta i počinju s pripremom. U dogovoru s ribolovnim društvom postoji mogućnost i odlaska vozilom do startnog mjesta.

 

SIGNALI NA NATJECANJU:

 

PRVI SIGNAL – 10 minuta prije takmičenja-početak obilnog hranjenja

DRUGI SIGNAL- početak ribolova

TREĆI SIGNAL- upozorenje za prestanak natjecanja za 5 minuta

ČETVRTI SIGNAL- završetak natjecanja i početak vaganja ulova

             Sva ulovljena riba mora se nalaziti u čuvarici koja se većim dijelom mora nalaziti u vodi sve dok ne dođe vaga do njegovog startnog mjesta, a nakon vaganja riba se vraća u vodu. Vrste riba koje se nalaze u ribnjaku ŠRD „Štuka“ su šaran, amur, babuška, deverika, patuljan (cvergl, patuljasti somić). Amur i šaran se odmah po ulovu važe i vraća neozlijeđen u vodu.

 

      Zabranjen je lov živom ili mrtvom ribom, kao i umjetnim mamcima.

 

      Nakon natjecanja ostaci hrane i mamaca ne smiju se bacati u vodu, a kupanje na stazi za vrijeme i nakon takmičenja u ribnjaku nije dozvoljeno.

 

  VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU

        

   PREDSJEDNIK 

    ALEN LJUNA