IPA POHOD NA RUPNIKOVOJ LINIJI

Zadnjega dana mjeseca ožujka 2019.g. na poziv IPA KLUBA LJUBLJANA-Planinsko pohodniške sekcije, članovi/planinari IPA Istra u sastavu, Ljubo Žaja, Mladen Jukić i Krunoslav Međimurec uputili su se na planinarski izlet u okolicu Kranja, točnije razgledanje Rupnikove linije, sistem utvrđenja (bunkera)  iz vremena Kraljevine SHS.

 

 

 

Sam pohod započeo je u 08,00 sati iz centra naselja Gorenja Vas, penjući se uzvisinom Volčje Njive, gdje se nalaze prve utvrde , a pješačenje i penjanje se nastavilo uz razgledanje utvrda do predjela Hrastov Grič (878 nmv) gdje smo uz vodiča razgledali sustav podzemnih tunela koji se nalaze 7 katova pod zemljom.

 

 

 

Nakon razgledavanja navedene podzemne  utvrde, pohod je nastavljen uz prekrasan krajolik i poglede prema Triglavu i Kamniškim Alpama do lovačke kuće na Javorču, a potom i povratak do polazničke točke u Gorenjoj Vasi. Sam pohod trajao je oko 8 sati kojom prilikom je pređena dionica od oko 17 km srednje zahtjevne staze. Nakon pohoda uslijedilo je u Kranju  druženje uz večeru  sa našim domaćinima Matejom Udovč i Antonom Vozelj, kojima ovom prilikom od srca zahvaljujemo na prekrasnom gostoprimstvu.

I.D.