IPA GOSTINSKI BOŽIĆNI LOV

Regionalni klub IPA brodsko-posavska uspješno je organizirala II. Gostinski Božićni lov dana 21. prosinca 2019. godine. Prema planu lova, udaljene ekipe iz Dubrovnika, Splita, Bosne i Hercegovine, Like i Rijeke večer uoči lova dočekali su veseli domaćini uz miris bogatog roštilja. Bilo je lijepo slušati sve te lovačke priče o bogatim ulovima, a nakon nekoliko čašica domaće šljivovice i desetak butelja kvalitetnog vina lovine su bile sve veće, ali tko je za to mario jer se nije dugo čekalo da krene pjesma i druženje do ranog jutra.

          Umor od neprespavane noći na kraju je uzeo obol i premda se u lovu često pucalo, neki promašaji su bili neshvatljivi i nadasve čudni jer se mahom radilo o iskusnim lovcima. Uz sve nedaće koje nam je priredilo i vrijeme, koje nam nije išlo u prilog jer se očekivalo hladno vrijeme uz snijeg, a dobar dio lova pratila je slaba kiša. Premda na kraju možemo reći da je lov bio uspješan i večera je bila osigurana           ( odstrijeljene su tri divlje svinje, jedna je nepovratno završila u potoku Strugi ).

Ekipa je nakon lova bilo vidno iscrpljena i jedva je čekala da se vrati do lovačke kuće. Nije dugo trebalo da se osmijeh vrati na lica jer je miris domaćeg lovačkog čobanca, pečene prasetine i vruće janjetine brzo oraspoložio ekipu. Na sve to veseli slavonski tamburaši su dodatno zagrijali atmosferu i brzo su zaboravljene sve nedaće, promašaji i dosadna kiša koja nas je pratila za vrijeme lova. 

Nadamo se da su se svi sudionici lova lijepo i ugodno osjećali, a mi kao domaćini možemo reći da nam je bilo zadovoljstvo ugostiti sve ljubitelje lova, a da se već 2020. godine nadamo još uspješnijoj manifestaciji ( naravno i bogatijem ulovu ) i nadasve lijepom druženju i svima se zahvaljujemo na dolasku i profesionalnom ponašanju u lovu. Nikako ne smijemo zaboraviti da lov nije sam sebi svrha jer „vrata“ su otvorena za sve ljubitelje dobrog i veselog druženja ……SERVO PER AMIKECO  

M.B.